Ρωσία και Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για το Boeing: Ποιος κατέρριψε το αεροσκάφος; - iefimerida.gr

Ρωσία και Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για το Boeing: Ποιος κατέρριψε το αεροσκάφος;

Ρωσία και Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για το Boeing: Ποιος κατέρριψε το αεροσκά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από μια λεπτή κλωστή κρέμονται για ακόμη μια φορά οι ισορροπίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, καθώς, η συντριβή του Boeing 777 στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών δημιουργεί νέο πεδίο αντιπαράθεσης.Από την πρώτη σχεδόν στιγμή η Ουκρανική κυβέρνηση κατήγγειλε ότι ρωσώφωνοι αντάρτες κατέρριψαν το αεροπλάνο χρησιμοποιώντας πύραυλο τύπου BUK ο οποίος είναι μεν ρωσικής κατασκευής αλλά τον διαθέτουν και οι Ουκρανοί.

Σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών του Κιέβο μέσω ανάρτησής του στο Facebook επέρριψε σαφείς ευθύνες στον Βλαντιμίρ Πούτιν γράφοντας «Ο κυνισμός του Πούτιν και των τρομοκρατών δεν έχει όρια. Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, ανοίξτε τα μάτια σας. Βοηθήστε μας. Πρόκειται για πόλεμο ανάμεσα στο καλό και το κακό. Στο βίντεο με την πρόσκρουση, ακούγονται κάποιοι να φωνάζουν ότι είναι όμορφο θέαμα. Απάνθρωποι», αναφέρει το μήνυμα του Ουκρανού αξιωματούχου.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός, Αρσένι Γιατσένιουκ διέταξε έρευνα για την «αεροπορική καταστροφή», ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ενήμερος και παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Για ουκρανική προβοκάτσια μιλούν οι αυτονομιστές

Από την πλευρά τους οι ρωσώφωνοι αυτονομιστές αναφέρουν ότι δεν έχουν αντιαεροπορικά μέσα που θα μπορούσαν να καταρρίψουν αεροσκάφος σε τέτοιο ύψος.

Την ίδια στιγμή ο ηγέτης των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία Αλεξάντερ Μποροντάι κατηγόρησε τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις ότι κατέρριψαν το επιβατικό αεροσκάφος της Malaysia.

«Προφανώς πρόκειται για ένα επιβατικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από την πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας» είπε ο Μποροντάι στο ρωσικό κρατικό δίκτυο Rossiya 24.

Επικοινωνία Ομπάμα -Πούτιν

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, και συζήτησαν για την τραγωδία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ