Αισιόδοξες προβλέψεις του ΟΗΕ για την επιδημία του AIDS -Μέχρι το 2030 ενδέχεται να τεθεί υπό έλεγχο -Μειώθηκαν τα κρούσματα HIV - iefimerida.gr

Αισιόδοξες προβλέψεις του ΟΗΕ για την επιδημία του AIDS -Μέχρι το 2030 ενδέχεται να τεθεί υπό έλεγχο -Μειώθηκαν τα κρούσματα HIV

Αισιόδοξες προβλέψεις του ΟΗΕ για την επιδημία του AIDS -Μέχρι το 2030 ενδέχεται
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ιδιαίτερα αισιόδοξα συμπεράσματα οδηγούνται οι ειδικοί, καθώς σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ η επιδημία του AIDS ενδέχεται να τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το 2030. Στη σχετική έκθεση αναφέρεται ότι τα ποσοστά κρουσμάτων HIV και οι θάνατοι λόγω AIDS είναι εμφανώς μειωμένα τα τελευταία χρόνια.

Τα στοιχεία της έκθεσης της επιτροπής του ΟΗΕ για το AIDS δείχνουν ότι σήμερα, ο αριθμός των φορέων του ιού HIV ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια παγκοσμίως, αλλά το 54% αγνοεί ότι φέρει τον ιό.

Τα τελευταία τρία χρόνια οι θάνατοι που οφείλονται στο AIDS μειώθηκαν κατά ένα πέμπτο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, 1,5 εκατ. άνθρωποι το χρόνο χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της συγκεκριμένης ασθένειας.

Παρόλα αυτά, ο Οργανισμός κάνει έκκληση για συντονισμένη διεθνή προσπάθεια αντιμετώπισης της ασθένειας, καθώς «ο τρέχων ρυθμός διεξαγωγής ερευνών δεν μπορεί να βάλει τέλος στην επιδημία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΗΕ AIDS HIV ασθένεια επιδημία κρούσματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ