Βόμβα Bloomberg: «Σκάει» νέα φούσκα μετοχών στα χρηματιστήρια -Τριγμοί στην οικονομία των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Βόμβα Bloomberg: «Σκάει» νέα φούσκα μετοχών στα χρηματιστήρια -Τριγμοί στην οικονομία των ΗΠΑ

Βόμβα Bloomberg: «Σκάει» νέα φούσκα μετοχών στα χρηματιστήρια -Τριγμοί στην οικο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστηρές προειδοποιήσεις από το πρακτορείο Bloomberg για την οικονομία των ΗΠΑ, καθώς, αναλυτές και χρηματιστές, παρά τις διαφωνίες της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας, προβλέπουν ότι θα σκάσει φούσκα στο χρηματιστήριο.Τρεις στους πέντε επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού τομέα μετείχαν σε διεθνή έρευνα του πρακτορείου και εκτιμούν πως η αμερικανική αγορά μετοχών βρίσκεται στα πρόθυρα μιας φούσκας αν δεν είναι ήδη μέσα.

Ειδικότερα, το 475 των 562 επενδυτών, αναλυτών και χρηματιστών που έλαβαν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι τι χρηματιστήριο είναι κοντά στα επίπεδα που δεν είναι διατηρήσιμα με το 145 να βλέπει ήδη μια φούσκα.

Μάλιστα, το ένα τρίτο των συμμετεχόντων στην έρευνα χαρακτήρισαν υπερθερμασμένη την αγορά επιχειρηματικών ομολόγων χαμηλότερης πιστοληπτικής αξιολόγησης και οι περισσότεροι δηλώνουν ότι οι διακυμάνσεις τιμών στις μετοχές θα αυξηθούν το επόμενο εξάμηνο.

Με τις μετοχές των επιχειρήσεων του κλάδου της βιοτεχνολογίας να αποτιμούνται σε πάνω από 500 φορές τα κέρδη τους, τις μεγάλες συμφωνίες να επανεμφανίζονται και τις πωλήσεις ομολόγων να κινούνται σε επίπεδα - ρεκόρ, η ανησυχία ότι οι τιμές είναι πολύ υψηλές αυξάνεται εν μέσω ενός ράλι που ώθησε τον δείκτη μετοχών Standard & Poor's 500 σχεδόν 30% υψηλότερα από το υψηλότερο επίπεδό του κατά το 2007.

Την άποψη αυτή δεν συμμερίζεται η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), η οποία εκτίμησε αυτή την εβδομάδα ότι, ενώ οι αποτιμήσεις είναι διογκωμένες όσον αφορά τις μετοχές μικρών εταιρειών του βιοτεχνολογικού κλάδου και του κλάδου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι τιμές των στοιχείων ενεργητικού είναι σε γενικές γραμμές ευθυγραμμισμένες με τα ιστορικά τους επίπεδα.

Από τον Μάρτιο του 2009 που άρχισε η άνοδος του αμερικανικού χρηματιστηρίου, οι μετοχικές αξίες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από 15 τρισεκ. δολάρια και ο δείκτης S&P 500 έχει αυξηθεί κατά 193%, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ