Μακελειό στην Ουκρανία -Αεροπορική επίθεση με θύματα αμάχους, κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Μακελειό στην Ουκρανία -Αεροπορική επίθεση με θύματα αμάχους, κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίμα αθώων χύθηκε το πρωί της Τρίτης στην Ουκρανία, όταν ένα αεροπλάνο βομβάρδισε σπίτια στην πόλη Σνίζνε, στα ανατολικά. Τουλάχιστον 11 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, με τον ουκρανικό στρατό να αρνείται την ευθύνη για το μακελειό.

Η επίθεση στην πόλη Σνίζνε, στην επαρχία του Ντόνετσκ, είχε στόχο ένα συγκρότημα κατοικιών και ένα κυβερνητικό κτίριο. Οι φιλορώσοι, που έχουν τον έλεγχο της πόλης, κατηγόρησαν για την επίθεση τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά το Κίεβο αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή και «έδειξε» προς τη Ρωσία.

Το υπουργείο Εξωτερικών στο Κίεβο και Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι από τη Δευτέρα δεν έχουν απογειωθεί στρατιωτικά αεροσκάφη, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για επιζώντες της πτήσης του ελικοπτέρου An-26 που καταρρίφθηκε.

«Σήμερα στις 7.00 τοπική ώρα άγνωστο αεροσκάφος πραγματοποίησε επίθεση στο Σνίτζνε. Η πτήση μπορεί να περιγραφεί μόνο ως κυνική πρόκληση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας -κατηγορώντας εμμέσως τη Ρωσία δεδομένου ότι οι αυτονομιστές δεν έχουν κάνει χρήση αεροσκαφών στους μήνες που μετρά η σύγκρουση.



Φωτογραφίες: BBC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ