Σχέδιο για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια -Καταγραφή και αξιοποίηση των ετοιμόρροπων της Αθήνας - iefimerida.gr

Σχέδιο για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια -Καταγραφή και αξιοποίηση των ετοιμόρροπων της Αθήνας

Σχέδιο για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια -Καταγραφή και αξιοποίηση των ετοιμόρροπων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα εγκαταλελειμμένα και ετοιμόρροπα κτίρια της Αθήνας, που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία μπαίνουν στο στόχαστρο, καθώς ως το Σεπτέμβριο θα έχει γίνει η καταγραφή τους. Το επόμενο βήμα θα είναι η αξιοποίηση κάποιων από αυτά και άλλες παρεμβάσεις, προκειμένου να αλλάξει το πρόσωπο της πόλης.

Το σχέδιο για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος θα το εκπονήσει ομάδα με τη συμετοχή στελεχών του υπουργείου Περιβάλλοντος και του δήμου Αθηναίων, όπως αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη που είχαν την Τετάρτη ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Μανιάτης και ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η επίσπευση των διαδικασιών, που αφορούν στην ΚΥΑ για την πλήρη αξιοποίηση του σχεδίου ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης, που θα εξασφαλίζει τις απαραίτητες συνέργειες και συντονισμό μεταξύ του δήμου Αθηναίων και των φορέων που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

«Μέσα στον Σεπτέμβριο θα έχουμε προσδιορίσει το νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισης του συγκεκριμένου ζητήματος, θα έχουμε επιπλέον καταγράψει πλήρως όλα τα κτίρια που μπορούν να ενταχθούν σε αυτό, και βεβαίως θα προχωρήσουμε στο αμέσως επόμενο βήμα, που θα είναι ορατό από τους πολίτες της Αθήνας, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα κτίρια, ώστε αυτό το οποίο έχουμε σχεδιάσει να έχει και πρακτική εφαρμογή», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ, μετά το τέλος της συνάντησης. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μανιάτης, θα ακολουθήσουν ανάλογες δράσεις και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Οπως συμφωνήθηκε, θα δρομολογηθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα αξιοποίησης ή απόσυρσης των κτιρίων αυτών, προκειμένου στη συνέχεια το πρόγραμμα να εφαρμοστεί και στο σύνολο της πόλης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και την αποκατάσταση του περιαστικού χώρου, επιδιώκοντας την ενδυνάμωση της τάσης για επιστροφή στο κέντρο της πόλης με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον για την Αθήνα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ