Στη μεγάλη οθόνη μεταφέρεται η ιστορία του Τζεφ Μπάουμαν που έχασε και τα δύο του πόδια την ώρα της βομβιστικής επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστώνης [εικόνες] - iefimerida.gr

Στη μεγάλη οθόνη μεταφέρεται η ιστορία του Τζεφ Μπάουμαν που έχασε και τα δύο του πόδια την ώρα της βομβιστικής επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστώνης [εικόνες]

Στη μεγάλη οθόνη μεταφέρεται η ιστορία του Τζεφ Μπάουμαν που έχασε και τα δύο το
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ταινία θα γίνει η τραγική ιστορία του Τζεφ Μπάουμαν, του άνδρα που έχασε και τα δύο του πόδια στη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013. Η ταινία θα βασιστεί στο βιβλίο που έχει γράψει ο Μπάουμαν με τίτλο «Stronger» και όπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian» δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση γι' ακόμη ένα δακρύβρεχτο δράμα.

(Το εξώφυλλο του βιβλίου του)

Αντιθέτως, ο ίδιος ο τίτλος προϊδεάζει για μια αισιόδοξη και δυναμική αφήγηση της περιπέτειάς του που τον έκανε να αντιμετωπίσει τη ζωή διαφορετικά, αμέσως μετά τον ακρωτηριασμό του.

Την ώρα της επίθεσης ο Μπάουμαν, ο οποίος ήταν αυτός που αναγνώρισε έναν από τους βομβιστές και βοήθησε τις Αρχές να τον εντοπίσουν, βρισκόταν στη γραμμή του τερματισμού και περίμενε τη σύντροφό του.

(Ο Μπάουμαν δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη)

«Είδα τον βομβιστή. Πήρε τα πόδια μου, αλλά δεν με διέλυσε. Μόνο με έκανε αυτό που είμαι σήμερα...» δηλώνει. Κεντρικό πρόσωπο της ταινίας θα είναι ο ίδιος ο Μπάουμαν και η ιστορία που αναφέρει στο βιβλίο του συνοψίζεται ως εξής στο οπισθόφυλλο: «Ο Τζεφ Μπάουμαν ξύπνησε την Τρίτη 16 Απριλίου του 2013 χωρίς πόδια. Μόλις πριν 30 ώρες βρισκόταν στο γλέντι που είχε στηθεί στον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστώνης. Η πρώτη βόμβα εξερράγη μπροστά στα πόδια του όσο περίμενε να τερματίσει η σύντροφός του. Όταν ο ίδιος επανήλθε μετά από πολλές ώρες στο χειρουργείο, αντί να κάνει τον απολογισμό της νέας εντελώς αλλαγμένης ζωής του, έβγαλε αμέσως από το στόμα του τον αναπνευστικό σωλήνα και προσπάθησε να μιλήσει. Δεν μπορούσε. Ο Τζεφ ζήτησε ένα χαρτί και έγραψε επτά λέξεις που οδήγησαν σε ένα από τα μεγαλύτερα ανθρωποκυνηγητά στην ιστορία των Η.Π.Α., ενώ σηματοδότησαν τον δικό του γενναίο δρόμο προς την ανάκαμψη: "Είδα τον τύπο. Με κοίταξε στα μάτια"».

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «The Hollywood Reporter», τη μεταφορά του βιβλίου του Μπάουμαν θα αναλάβει η ομάδα παραγωγής της πολυβραβευμένης ταινίας «The Fighter», του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Ο. Ράσελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ