Bloomberg: Η Αναστασία Σακελλαρίου είναι η ισχυρή γυναίκα πίσω από τη διάσωση των ελληνικών τραπεζών - iefimerida.gr

Bloomberg: Η Αναστασία Σακελλαρίου είναι η ισχυρή γυναίκα πίσω από τη διάσωση των ελληνικών τραπεζών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι το 2009 η Αναστασίου Σακελλαρίου έβγαζε τα προς το ζην ως τραπεζίτης στην Credit Suisse. Τότε αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Φευ, τότε ξεκινούσε δυναμικά και η κρίση χρέους στη χώρα.Πέντε χρόνια μετά, η 40χρονη τραπεζίτης βρίσκεται στην καρδιά της προσπάθειας για την επιστροφή της Ελλάδας, σημειώνει το Bloomberg σε ένα αφιέρωμα για τη γυναίκα πίσω από τους... ελληνικούς αριθμούς.

'Εχοντας πίσω της τραπεζική εμπειρία από το Λονδίνο και τη Ν. Υόρκη επιδιώκει να επαναφέρει τα πράγματα σε μια κανονικότητα. Η δουλειά της είναι να ξαναφέρει υγεία στις ελληνικές τράπεζες που επλήγησαν από τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που είδε η Ευρώπη.

«Πάντα αναρωτιόμουν αν γυρνώντας στην Ελλάδα θα έβρισκα κάτι ενδιαφέρον και με πρόσκληση, για να κάνω. Το βρήκα!»,

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Χρήστος Μεγάλου αναφερόμενος στην κυρία Σακελλαρίου αναφέρει πως «κατάφερε να πείσει τους ξένους επενδυτές να ενδιαφερθούν για την ελληνική... ιστορία, περισσότερο από τους ντόπιους».

Το 2013 η κ. Σακελλαρίου έγινε η πρώτη CEO του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και πρώτος της στόχος ήταν να καλύψει τη ζημιά που είχε προκληθεί από το 2012 και να γίνει μια ομαλή και υγιής ανακεφαλαίωση στις ελληνικές τράπεζες.

Η επιστροφή στην κανονικότητα

Έπειτα από πολύ καιρό αστάθειας, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες αυτή τη στιγμή μπορούν να δουν με διαφορετικό μάτι το μέλλον και σίγουρα η σταθερότητά τους δεν αμφισβητείται. Η Σακελλαρίου επισημαίνει: «Η πρόκληση και η αποστολή ήταν να επιστρέψει ο τραπεζικός τομέας στην κανονικότητα. Σε κάποια άλλη χώρα θα μιολούσαμε για μια τράπεζα ή για δύο, εδώ είχαμε να κάνουμε με ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα».

Το γραφείο της Σακελλαρίου, σημειώνει το άρθρο, είναι καλυμμένο με ζωγραφιές της κόρης της και με ένα πόστερ του σταθμού μετρό στο Πικαντίλι του Λονδίνου, για να της θυμίζει τον αέρα του Λονδίνου.

Μιλώντας για την κρίση η κυρία Σακελλαρίου σημειώνει: «Όταν δουλεύεις στο Λονδίνο ξέρεις πως πάντα υπάρχουν δύσκολες εποχές, επομένως προπονείσαι για να βρεις λύσεις. Όταν ανακεφαλαιοποιείς τέσσερις τράπεζες την ίδια περίοδο, τότε καταλαβαίνεις πως υπάρχουν δύσκολες εποχές».

Στο άρθρο σημειώνεται και η εμπλοκή της στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά και η στήριξη που της πρόσφερε ο Γιάννης Στουρνάρας. Αυτή τη στιγμή η Σακελλαρίου, σημειώνει το Bloomberg, είναι ανάμεσα στις ελάχιστες γυναίκες σε υψηλή θέση στην Ελλάδα.

«Η συμμετοχή της στην φάση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού τομέα, ήταν σημαντική. Έφερε τη διεθνή οπτική και γνώση στο τραπέζι. Υπάρχουν πολλοί τραπεζίτες στην πιάτσα, αλλά χρειάζεται πάντα κάποιον που γνωρίζει κάτι περισσότερο από τις ελληνικές τράπεζες», αναφέρει ο κ. Μεγάλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ