Η ώρα της στέψης -Αργεντινή και Γερμανία διεκδικούν το τρόπαιο στον τελικό του Μουντιάλ - iefimerida.gr

Η ώρα της στέψης -Αργεντινή και Γερμανία διεκδικούν το τρόπαιο στον τελικό του Μουντιάλ

Η ώρα της στέψης -Αργεντινή και Γερμανία διεκδικούν το τρόπαιο στον τελικό του Μ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέρασε ένας περίπου μήνα με έντονες συγκινήσεις, πανηγυρισμούς ή απογοητεύσεις, ανάλογα από τη σκοπιά που έβλεπε κανείς τους 63 αγώνες που προηγήθηκαν. Και πλέον, έφτασε η στιγμή της στέψης στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, καθώς απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ), Γερμανία και Αργεντινή διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο στον τελικό που θα γίνει στο Μαρακανά.

Από τη μία είναι η Γερμανία της ομαδικότητας, που έριξε στην κατάθλιψη τους Βραζιλιάνους με το 7-1 του ημιτελικού και από την άλλη ο... μισητός γείτονας των διοργανωτών, η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι. Οι δύο ομάδες έφτασαν στον τελικό αήττητες, έχοντας στο ενεργητικό τους στη διοργάνωση από ένα «κακό» παιχνίδι. Για τους μεν Γερμανούς ήταν η ισοπαλία με την Γκάνα (2-2), για τους δε Αργεντινούς το 1-0 με το Ιράν. Στο τελευταίο εμπόδιο πριν από τον τελικό, ως γνωστόν, τα «πάντσερ» διέσυραν τη Βραζιλία και η ομάδα του Μέσι στα πέναλτι έβαλε φρένο σε ένα από τα φαβορί, την Ολλανδία. Για τους τελευταίους, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ανχελ ντι Μαρία στον τελικό, κάτι που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Η Αργεντινή έφτασε στον τελικό επικρατώντας στον 6ο όμιλο της Βοσνίας με 2-1, του Ιράν με 1-0 και της Νιγηρίας με 3-2, ενώ στην συνέχεια απέκλεισε διαδοχικά, την Ελβετία (1-0), το Βέλγιο (1-0) και την Ολλανδία (4-2 στα πέναλτι, κ.α. και παρ. 0-0).

Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί, συνέτριψαν για τον 7ο όμιλο την Πορτογαλία με 4-0, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με την Γκάνα και νίκησαν 1-0 τις ΗΠΑ, ενώ στην συνέχεια, απέκλεισαν κατά σειρά, την Αλγερία (2-1 στην παράταση, κ.α. 0-0), την Γαλλία (1-0) και την Βραζιλία με 7-1 στον ημιτελικό.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που οι συγκεκριμένες ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες σε τελικό Μουντιάλ. Το 1986 στο Μεξικό νικήτρια ήταν η Αργεντινή με 3-2, τέσσερα χρόνια αργότερα η Γερμανία κέρδισε με 1-0.

Τον τελικό θα παρακολουθήσουν από κοντά πλήθος ηγετών από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους η γνωστή ποδοσφαιρόφιλη Ανγκελα Μέρκελ, αλλά και ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η γιορτή του ποδοσφαίρου θα ξεκινήσει με μουσική, με την Σακίρα και τον Κάρλος Σαντάνα να αναλαμβάνουν να... ζεστάνουν τον κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ