Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι στην κυβέρνηση για να κρατάει τα μπόσικα των δεξιών κακών πολιτικών - iefimerida.gr

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι στην κυβέρνηση για να κρατάει τα μπόσικα των δεξιών κακών πολιτικών

hrysohoidis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την ανάγκη ξεκάθαρης θέσης του ΠΑΣΟΚ ως προς τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, των πολιτικών που οφείλει να υπερασπιστεί, αλλά και το πραγματικό διακύβευμα του κόμματος στο δρόμο προς το συνέδριο, μίλησε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης στην Κεντρική Πολτική Επιτροπή.

Τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι στην κυβέρνηση για να κρατάει τα μπόσικα των δεξιών κακών πολιτικών. Είμαστε για να προωθούμε καθημερινά το προοδευτικό μας στίγμα και τις προοδευτικές πολιτικές. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει πρώτα να υπάρξει, για να μπορέσει να μετεξελιχθεί, να ενώσει δηλαδή την παράταξη. Δεν πάμε σε χορό μεταμφιεσμένων, μήπως ξεγελάσουμε κάποιον».

Για το στίγμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τα διλήμματα που τίθενται για την Ελιά, ο κ. Χρυσοχοίδης επισήμανε: «Όλος ο κόσμος της παράταξης θέλει την ενότητα και την ανασυγκρότηση των ιδεών εμείς όμως είμαστε αμήχανοι και αντιφατικοί. Εδώ και καιρό υπάρχει τεχνητός διαχωρισμός που βασίζεται σε φανταστικά διλήμματα για «ελιά ή ΠΑΣΟΚ» για Ελιά ή δημοκρατική παράταξη. Δεν έχω αντιληφθεί εάν έχει καταργηθεί η Ελιά. Αυτά τα διλήμματα και οι διαιρέσεις δεν υπάρχουν στους φίλους και τους ψηφοφόρους μας. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει πρώτα να υπάρξει για να μπορέσει να μετεξελιχτεί, να ενώσει δηλαδή την παράταξη δεν πάμε σε χορό μεταμφιεσμένων μήπως ξεγελάσουμε κανέναν. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει, αν δεν υπερασπίζεται τις πολιτικές του τότε κάθε πρωτοβουλία είναι καταδικασμένη. Αλλαγή σημαίνει συλλογικότητα, αρχές, αξίες, πρόγραμμα, δημοκρατία. Αυτό που κρίνεται σήμερα είναι αν είμαστε κόμμα ιστορικά, θεσμικό, με κληρονομιά και προσφορά, κόμμα αξιών και αρχών, αν λαμβάνει συλλογικές αποφάσεις».

Για το διακύβευμα του κόμματος στο άμεσο μέλλον, ο κ. Χρυσοχοίδης επισήμανε: «Αυτό που διακυβεύεται είναι ο ρόλος μας, τι μέλλον θέλουμε για το κόμμα μας, γιατί θέλουμε να αλλάξουμε. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα σταθερότητας, έτσι απλά, ότι είμαστε στην κυβέρνηση για να προωθούμε την κυβερνητική σταθερότητα, είμαστε κόμμα της προόδου και της αλλαγής. Αν ζητάμε από τον κόσμο της παράταξης να συσπειρωθεί γύρω από ένα νέο σχέδιο δεν μπορούμε να του λέμε απλά ότι είμαστε δύναμη σταθερότητα και συμμετέχουμε στην κυβέρνηση. Δεν είμαστε όμως στην κυβέρνηση απλώς για να υπάρχει αυτή. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι στην κυβέρνηση για να κρατάει τα μπόσικα των δεξιών κακών πολιτικών. Είμαστε για να προωθούμε καθημερινά το προοδευτικό μας στίγμα και πολιτικές. Έτσι, δεν μπορεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα να αποτελεί την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουμε επιλέξει να είμαστε μια συμπληρωματική πολιτική δύναμη και δεν υπάρχει δική μας αυθύπαρκτη πρόταση εξουσίας και έτσι δεν μας υπολογίζει κανένας. Η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση από εδώ και πέρα έχει νόημα μόνο αν δείξουμε τους πολίτες ότι μπορούμε να αποκαταστήσουμε ακραίες αδικίες».

Ειδικότερα για το επί θύραις συνέδριο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε: «Με το συνέδριο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την πολιτική μας, ότι είμαστε η προοδευτική Αριστερά που εκπροσωπεί τους ανέργους, τη μεσαία τάξη και όχι τα προνόμια. Πρέπει να αποφασιστεί σήμερα η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου και προτείνω το τριήμερο 29-31 Οκτωβρίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ