Πέθανε το τελευταίο ιδρυτικό μέλος των Ramones, ο Τόμι, σε ηλικία 62 ετών - iefimerida.gr

Πέθανε το τελευταίο ιδρυτικό μέλος των Ramones, ο Τόμι, σε ηλικία 62 ετών

Πέθανε το τελευταίο ιδρυτικό μέλος των Ramones
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφυγε από τη ζωή ο ντράμερ και παραγωγός Τόμι Ραμόν, το τελευταίο εν ζωή ιδρυτικό μέλος του διάσημου πανκ ροκ συγκροτήματος Ramones που γαλούχησε μία ολόκληρη γενιά.

Ο Τόμι πέθανε την Παρασκευή στο σπίτι του στην περιοχή Ριντζγουντ, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, σε ηλικία 62 ετών μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Ερντελι Τάμας και καταγόταν από τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Μετανάστευσε στην Αμερική το 1957 και μεγάλωσε στο Φόρεστ Χιλς του Κουίνς, όπου έπαιζε με τον κιθαρίστα Τζον Κάμινγκς, (τον Τζόνι Ραμόν) στους Tangerine Puppets. Στην παρέα προστέθηκαν αργότερα και ο Τζέφρι Χέιμαν (Τζόι Ραμόν) και Ντάγκλας Κόλβιν (Ντι ντι Ραμόν).

Ταυτόχρονα σπούδασε μηχανικός και εργάστηκε στην δισκογραφική εταιρεία Record Plant, όπου το 1969 βοήθησε σε ηχογράφηση άλμπουμ του Τζίμι Χέντριξ.

Ο Τόμι συμμετείχε στα τρία πρώτα ιστορικά άλμπουμ των Ramones, τα «Ramones» (1976), «Leave Home» (1977) και «Rocket to Russia» (1977) ενώ ήταν συν-παραγωγός στα δύο τελευταία άλμπουμ τους.

Μετά την αποχώρησή του από τους Ramones επικεντρώθηκε στην δουλειά στο στούντιο και αντικαταστάθηκε από τον Marc Bell (Marky Ramone), ένα πρώην μέλος των Dust και των Richard Hell's Voidoids

Rock and Roll Hall of Fame.Οι Ramones τελικά διαλύθηκαν το 1996 μετά από μια παράσταση στο Μέγαρο στο Χόλιγουντ. Ο Τζόι πέθανε από λέμφωμα το 2001, Ο Ντι Ντι έφυγε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 2002 και ο Johnny έφυγε από καρκίνο του προστάτη το 2004. Από το 2002, το θρυλικό συγκρότημα εντάχθηκε στο

Η κηδεία του Τομι θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Πέθανε το τελευταίο ιδρυτικό μέλος των Ramones, ο Τόμι, σε ηλικία 62 ετών | iefimerida.gr 0
Πέθανε το τελευταίο ιδρυτικό μέλος των Ramones, ο Τόμι, σε ηλικία 62 ετών | iefimerida.gr 1
Πέθανε το τελευταίο ιδρυτικό μέλος των Ramones, ο Τόμι, σε ηλικία 62 ετών | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ