«Στο δρόμο 120.000 εργαζόμενοι από την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση» - iefimerida.gr

«Στο δρόμο 120.000 εργαζόμενοι από την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια δραματική για τον κλάδο τους εικόνα σκιαγραφούν 28 πολύ γνωστές αλυσίδες μαζικής εστίασης με ανοικτή επιστολή προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αντιδρώντας στην αύξηση του ΦΠΑ.

Οι 28 επιχειρήσεις προχώρησαν σήμερα σε πληρωμένες καταχωρήσεις στον Τύπο και με την ανοικτή επιστολή τους απευθύνουν έκκληση στον υπουργό όχι μόνο να μην προχωρήσει η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση αλλά να μειώσει τον ΦΠΑ σε μονοψήφιο συντελεστή.

Μιλούν μάλιστα για συρρίκνωση του κλάδου με απώλεια 120.000 χιλιάδων θέσεων εργασίας, και πλήγμα στον τουρισμό ενώ τονίζουν ότι το κράτος δεν θα έχει τα προσδοκώμενα έσοδα λόγω της δραματικής μείωσης της κατανάλωσης που θα επιφέρει η αύξηση του ΦΠΑ της εστίασης.

Την επιστολή συνυπογράφουν οι αλυσίδες-εταιρείες: Απολλώνιο, Βενέτης, Γευσιπλοϊα, Γρηγόρης Μικρογεύματα, Πίτα Πάν, Autogrill, Benvenuto, Coffee Time, Costa Coffee, Domino's Pizza, Everest, Flocafe, Gloria Jean's, Goody's, KFC, La Pasteria, L'Artigiano, McDonald's, Olympic Catering, Olympus Plaza, Palmie Bistro, Papagallino, Pizza Fan, Pizza Hut, Roma Pizza, Simply Burger, Friday's και Zonars.

Οι επιχειρήσεις ζητούν από τον υπουργό να μην προχωρήσει σε ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και παράλογο και εκτιμούν ότι είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα οδηγήσει κι άλλες επιχειρήσεις σε λουκέτα.

''Σας ζητάμε να σταθείτε δίπλα στις ελληνικές επιχειρήσεις, να τις βοηθήσετε να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας", σημειώνεται στην επιστολή.

Τέλος οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ως παράδειγμα τη Γαλλία που μείωσε το ΦΠΑ στην εστίαση από 19,5% σε 5,5% και την Ιρλανδία, μια χώρα που βρίσκεται επίσης υπό την εποπτεία του ΔΝΤ, και προχώρησε σε μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση κατά 30% από 13% σε 9%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ