Χειροποίητες αναζωογονητικές μάσκες μαλλιών που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι - iefimerida.gr

Χειροποίητες αναζωογονητικές μάσκες μαλλιών που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι

Χειροποίητες αναζωογονητικές μάσκες μαλλιών που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το καλοκαίρι είναι μία δύσκολη και ταλαίπωρη εποχή για τα μαλλιά σας, ωστόσο η υγεία και η φροντίδα τους δεν χρειάζεται ακριβές θεραπείες και πολύπλοκα παρασκευάσματα, αφού μπορείτε να φτιάξετε ιδανικές μάσκες μόνοι σας στο σπίτι με καθημερινά υλικά που βρίσκονται στο ντουλάπι της κουζίνας.

Ακολουθούν οι καλύτερες και πιο εύκολες μάσκες που θα κάνουν τα μαλλιά σας να λάμπουν χωρίς κόπο και έξοδα.

1. Μάσκα Αβοκάντο
Το αβοκάντο χρησιμοποιείται σε πολλές θεραπείες ομορφιάς και είναι ένα άριστο συστατικό για σπιτική μάσκα μαλλιών. Μια μάσκα αβοκάντο είναι ιδανική για ξηρά, θαμπά μαλλιά. Βοηθά να κάνετε τα μαλλιά σας απαλά, λεία, ενυδατωμένα και πυκνά. Ανακατέψτε ένα μικρό, ώριμο αβοκάντο με περίπου 1/2 φλιτζάνι γάλα και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας και ξεπλύνετε μετά από 15 λεπτά.

2. Μάσκα αυγού
Mία δροσιστική και ενυδατική μάσκα μαλλιών που είναι γρήγορη και εύκολη να γίνει. Απλά χτυπήστε έναν κρόκο αυγού με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ένα φλιτζάνι γάλα και στυμμένο χυμό λεμονιού, εφαρμόστε στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας και ξεπλύνετε με κρύο νερό μετά από 15-20 λεπτά. Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη που θρέφει τις ρίζες, κάλιο που θεραπεύει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, βιταμίνη Α που βοηθά στη μείωση του σπασίματος και βιταμίνη Β12, που βοηθάει την ανάπτυξη νέων τριχών.

3. Μάσκα Γιαουρτιού
Αν τα μαλλιά σας είναι ταλαιπωρημένα από προϊόντα styling ή θαμπά από τη ρύπανση, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μάσκα από γιαούρτι ώστε να είναι λαμπερά και πάλι. Απλώστε 1/2 κούπα (ή περισσότερο αν έχετε μακριά μαλλιά), απλό γιαούρτι σε ελαφρώς υγρά μαλλιά, αφήστε το για 15-20 λεπτά και ξεπλύνετε. Στη συνέχεια, λουστείτε κανονικά και απολαύσετε λαμπερά μαλλιά. Αν δεν έχετε γιαούρτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξινή κρέμα.

4. Μάσκα Μπανάνας
Η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε, βιταμίνη C και κάλιο, τα οποία βοηθούν στη ρύθμιση της παραγωγής ελαίου του τριχωτού της κεφαλής σας εξασφαλίζοντας την καλή του υγεία. Ανακατέψτε 2 ώριμες μπανάνες με μια κουταλιά λάδι καρύδας, ελαιόλαδο και μέλι. Εφαρμόστε στα μαλλιά σας, αφήστε για 5 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό ή κρύο νερό. Τα μαλλιά σας θα φαίνονται λαμπερά και μαλακά σε χρόνο μηδέν.

5. Μάσκα Καρύδας
Τα έλαια της καρύδας είναι ιδανικά για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Ανακατέψτε 2 μέρη λάδι καρύδας και ένα μέρος ελαιολάδου. Εφαρμόστε στα μαλλιά σας και αφήστε τα σε ένα σκουφάκι για όσο χρονικό διάστημα θέλετε. Στη συνέχεια, λουστείτε κανονικά και ξεβγάλετε

6. Μάσκα Φράουλας
Εάν έχετε πρόβλημα με το τριχωτό της κεφαλής ή λιπαρά μαλλιά, η μάσκα μαλλιών από φράουλα είναι η λύση. Η βιταμίνη C σε αυτήν την μάσκα βοηθά στη ρύθμιση της ισορροπίας του pH και την παραγωγή ελαίου στο τριχωτό της κεφαλής σας, κάνοντας τα μαλλιά σας πιο υγιή. Αναμίξτε μια χούφτα φράουλες με μια κουταλιά της σούπας μέλι και μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας. Εφαρμόστε στα μαλλιά σας και αφήστε το για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο ή ζεστό νερό για να αποκτήσετε λαμπερά, υγιή μαλλιά.

7. Μάσκα Βρώμης
Χρησιμοποιήστε μάσκα από πλιγούρι βρώμης τακτικά, αν έχετε πιτυρίδα, φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς και άλλα προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής. Η μεγάλη είδηση ​​είναι ότι η μάσκα μαλλιών από πλιγούρι βρώμης είναι γρήγορη και εύκολη να γίνει. Απλά ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας βρώμη με μια κουταλιά φρέσκο ​​γάλα και μια κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο. Εφαρμόστε σε στεγνά μαλλιά και αφήστε το για περίπου 20-25 λεπτά πριν λουστείτε

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ