Η κατασκοπεία ταράζει τις αμερικανογερμανικές σχέσεις: Το Βερολίνο απελαύνει τον επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών - iefimerida.gr

Η κατασκοπεία ταράζει τις αμερικανογερμανικές σχέσεις: Το Βερολίνο απελαύνει τον επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Γερμανία μετά την αποκάλυψη πως Γερμανός διπλός πράκτορας ενεργούσε υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών. Την Τετάρτη, η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομές σε γραφεία στο Βερολίνο και ο προϊστάμενος της εισαγγελίας επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται έρευνα για μια δεύτερη ενδεχόμενη υπόθεση κατασκοπείας.

Σήμερα, το Βερολίνο απέλασε τον επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στη Γερμανία, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της καγκελαρίας αναφέρεται πως «η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε από τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στη Γερμανία να εγκαταλείψει το (γερμανικό) έδαφος, στο πλαίσιο της κατασκοπείας γερμανών αξιωματούχων για λογαριασμό της Ουάσινγκτον».

Το γεγονός αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων στις αμερικανογερμανικές σχέσεις.

Οι αποκαλύψεις έπειτα από εκείνες του Σνόουντεν τον περασμένο χειμώνα για παρακολούθηση των συνομιλιών της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, διαδέχονται η μία την άλλη. Τη Δευτέρα, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου της Μέρκελ στο Πεκίνο με τον κινέζο ομόλογό της, είχε η πρώτη πολίτης της Γερμανίας είχε δηλώσει πως οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες Γερμανός εργαζόταν ως διπλός πράκτορας για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είναι σοβαρές και ότι, εάν αληθεύουν, αποτελούν αντίφαση με την έννοια της συνεργασίας μεταξύ εταίρων.

Χθες, αστυνομικοί και αξιωματούχοι από το γραφείο του εισαγγελέα πραγματοποίησαν έρευνες τόσο σε ιδιωτικές κατοικίες όσο και σε γραφεία στη γερμανική πρωτεύουσα σε σχέση με τη δράση ενός πράκτορα μυστικής υπηρεσίας, ανακοινώθηκε από την εισαγγελία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ