Υπογράφηκε η σύμβαση για τις «έξυπνες» στάσεις λεωφορείων -Επένδυση 33 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Υπογράφηκε η σύμβαση για τις «έξυπνες» στάσεις λεωφορείων -Επένδυση 33 εκατ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν δεν προκύψει κάποιο ενδιάμεσο πρόβλημα, οι «έξυπνες» στάσεις των λεωφορείων του ΟΑΣΑ δεν θα αργήσουν θα κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Αθήνας. Το πρώτο βήμα έγινε με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Για την υλοποίηση του συστήματος τηλεματικής στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, σημειώνει η Καθημερινή, θα διατεθούν κονδύλια συνολικής αξίας 33 εκατ. ευρώ. Αποτελεί το τρίτο έργο ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα) που υπογράφεται το πρώτο εξάμηνο του έτους, κατά τη διάρκεια του οποίου υπογράφτηκαν έργα συνολικού ύψους επενδύσεων 130 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο της τηλεματικής στις στάσεις των λεωφορείων έχει να κάνει με την εγκατάσταση ενός δικτύου χιλίων «έξυπνων» στάσεων σε όλη την περιοχή εξυπηρέτησης του ΟΑΣΑ και η υλοποίησή του θα αναβαθμίσει σημαντικά τις αστικές μετακινήσεις, παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες.

Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση με 5,3 εκατ. ευρώ συμβολή κοινοτικών πόρων. Στην τραπεζική χρηματοδότηση συμμετέχει η Εθνική Τράπεζα με ιδίους πόρους και πόρους από το JESSICA. H συνολική αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 33 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένης και της συντήρησης και τεχνικής διαχείρισης του έργου. Με το έργο αυτό, το οποίο αποτελεί το πρώτο έργο ΣΔΙΤ στον τομέα της τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών, ενεργοποιείται το πλαίσιο αξιοποίησης κοινοτικής και ιδιωτικής χρηματοδότησης σε έργα ΣΔΙΤ. Μέσα σε δύο χρόνια εντάχθηκαν 14 νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1,8 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ