Τα ελληνόπουλα παίρνουν το... «χρυσό» στην παχυσαρκία - iefimerida.gr

Τα ελληνόπουλα παίρνουν το... «χρυσό» στην παχυσαρκία

Τα ελληνόπουλα παίρνουν το... «χρυσό» στην παχυσαρκία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην πρώτη θέση όσον αφορά την παιδική παχυσαρκία παραμένει η χώρα μας, σύμφωνα με την αναθεώρηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ τον περασμένο μήνα, που καταδεικνύει τη δραματική εικόνα για τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, τα αγόρια 5 ως 17 ετών στην Ελλάδα είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα σε ποσοστό 44%, έναντι 36% της Ιταλίας (που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας) και 34 της Νέας Ζηλανδίας, με το μέσο όρο του ΟΟΣΑ να είναι μόλις 23%.

Τα κορίτσια αντίστοιχα στην Ελλάδα που ξεπερνούν το φυσιολογικό βάρος φτάνουν το 38%, έναντι του 34% σε Ιταλία και Νέα Ζηλανδία, με το μ.ό. του ΟΟΣΑ στο 21%.

Η εικόνα αυτή είναι αποτέλεσμα των δραματικών αλλαγών στις συνήθειες της ελληνικής οικογένειας τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς στις μεγαλύτερες ηλικίες η εικόνα είναι πολύ διαφορετική.

Στους ενηλίκους οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι Έλληνες φτάνουν το 17,7% στους άνδρες και 18,5% στις γυναίκες πλησιάζοντας οριακά τους μέσους όρους στον Οργανισμό (17,9% και 18,7% αντίστοιχα).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα παιδιά λίστα παχυσαρκία ΟΟΣΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ