Εννέα κινήσεις από υπουργείο Ανάπτυξης και Μαξίμου για να «ξεκλειδώσουν» οι επενδύσεις - iefimerida.gr

Εννέα κινήσεις από υπουργείο Ανάπτυξης και Μαξίμου για να «ξεκλειδώσουν» οι επενδύσεις

Εννέα κινήσεις από υπουργείο Ανάπτυξης και Μαξίμου για να «ξεκλειδώσουν» οι επεν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια σειρά νέων μέτρων τα οποία θα στοχεύουν στην άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικούς στην επιχειρηματικότητα παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.Ο κ. Δένδιας, μιλώντας το 3ο Eurobank Investor Forum, ανέλυσε τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να υπάρξει κινητικότητα στην ελληνική και ξένη επιχειρηματικότητα και να υπάρξουν επενδύσεις.

Αναλυτική το υπουργείο Ανάπτυξης εστιάζει:

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας μίλησε και για τις υπόλοιπες συμπληρωματικές δράσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση οι οποίες είναι:

Κάτω από το νέο αναπτυξιακό πρότυπο, όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας, ο ρόλος του κράτους θα πρέπει να αναθεωρηθεί ριζικά και να περιοριστεί στην επίβλεψη, ρύθμιση και υποστήριξη των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, ενώ στην παραγωγή ο ρόλος του πρέπει να περιοριστεί στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, την άμυνα και τη δημόσια τάξη.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει πολύ άμεσα να εξετάσει και άλλα δύο βασικά ζητήματα που είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τα διαρθρωτικά ταμεία από την ΕΕ.

Την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020, τα κονδύλια που θα λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ ξεπερνούν τα 16 δισ. ευρώ και «η ταχεία απορρόφηση αυτού του τεράστιου ποσού και η δυνατότητα να μεταφέρουμε ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, δημιουργώντας κατανάλωση και βοηθώντας τις επενδύσεις, θα είναι ένα τεράστιο καθήκον...», είπε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ