Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεδριάζει στις 12:00 το μεσημέρι, στη Χαριλάου Τρικούπη, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υπό τον πρόεδρο του Κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η εισήγηση του κ. Βενιζέλου για τη συνολικότερη κατάσταση στη χώρα αλλά και ειδικότερα για τα συνέδρια που έχει εξαγγείλει, του ΠΑΣΟΚ και το ιδρυτικό της «Ελιάς». Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να στείλει νέο μήνυμα στο εσωτερικό του Κινήματος ότι χρειάζονται συντεταγμένες πρωτοβουλίες και όχι μεμονωμένες κινήσεις, που δεν οδηγούν πουθενά.

Ωστόσο, έτοιμα για σύγκρουση εμφανίζονται στελέχη που μετέχουν στο Πολιτικό Συμβούλιο που προβάλουν την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να μην χάσει την πολιτική του ταυτότητα και τη αυτόνομη πορεία του και να μην κρυφτεί πίσω από σχήματα που καν δεν υπάρχουν. Τη δική τους σημασία θα έχουν αυτή τη φορά και οι τοποθετήσεις στελεχών όπως ο Π. Κουκουλόπουλος, ο Κ. Σκανδαλίδης, ο Θ. Μωραϊτης κ.α.

Την ίδια ώρα, ο κ. Βενιζέλος διαβεβαιώνει ότι η «Ελιά» θα αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για την έναρξη του διαλόγου για τη Δημοκρατική Παράταξη απευθύνοντας κάλεσμα και προς τα άλλα κόμματα όπως η ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι, αλλά και προσκλητήριο επαναδραστηριοποίησης σε όσα στελέχη έχουν αποστασιοποιηθεί.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ένα ακόμα εσωκομματικό κείμενο έφθανε στα γραφεία των πολιτικών συντακτών με τις υπογραφές της Εύης Χριστοφιλοπούλου, του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του Παντελή Καψή, του Θανάση Χειμωνά, του Κώστα Σπηλιώπουλου και της Αθήνας Δρέττα, έπειτα από δείπνο στο σπίτι της υφυπουργού Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως διατυπώνεται στο κείμενο αυτό με τίτλο «Αν όχι τώρα,πότε;», δεσπόζουσα άποψη είναι η θέση για διεξαγωγή συνεδρίου του συνόλου των δυνάμεων του κέντρου και της Ανανεωτικής Αριστεράς το Φθινόπωρο και σημειώνουν ότι η παράταξη δεν έχει «παντρευτεί τη Ν.Δ., ούτε χρειάζεται να λογοδοθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ», αλλά, αντιθέτως, πρέπει να μετατραπεί σε τρίτο πόλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ