Μειωμένο κατά 50% φέτος το οικογενειακό επίδομα - Πότε ανοίγει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων - iefimerida.gr

Μειωμένο κατά 50% φέτος το οικογενειακό επίδομα - Πότε ανοίγει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 14 Ιουλίου, αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ, που φέτος αναμένεται να είναι μειωμένα κατά 50% για πάνω από 300.000 οικογένειες, εξ αιτίας της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων έχουν ως εξής:

  • Από τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, οι δικαιούχοι με τρία παιδιά και άνω,
  • Από τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, οι δικαιούχοι με δύο παιδιά και
  • από την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, οι δικαιούχοι με ένα παιδί.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, ορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2015. Από την 1η Ιανουαρίου του 2015 και μετά τα οικογενειακά επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, αναμένεται να καταργηθούν.

Ο τρόπος υποβολής των δηλώσεων και της καταβολής των επιδομάτων

Σε ό,τι αφορά την υποβολή αιτήσεων, αυτές μπορούν να γίνουν μέσω του εργοδότη, των ΚΕΠ, ή του ταχυδρομείου και να παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως του αριθμού των τέκνων, δηλαδή χωρίς να συντρέχουν οι ημερομηνίες που προαναφέρθηκαν. Η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος, θα γίνει με πίστωση του λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας του δικαιούχου, υπό την προϋπόθεση ότι εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος στο βιβλιάριο της ΕΤΕ. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά γύρω από το οικογενειακό επίδομα, στην διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού (στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr).

Προϋποθέσεις για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος είναι:

  • η πραγματοποίηση από τον/την δικαιούχο τουλάχιστον 50 ημερών εργασίας κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος, για τις οποίες να έχουν καταβληθεί οι αναλογούσες εισφορές υπέρ του Δ.Λ.Ο.Ε.Μ. ή - τουλάχιστον δίμηνη τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας, ή
  • τουλάχιστον δίμηνη συνεχής ανικανότητα για εργασία, ή
  • τουλάχιστον δίμηνη αποχή από την εργασία λόγω άδειας κυοφορίας- λοχείας.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας, ως πλασματικός χρόνος ασφάλισης δεν μπορεί να θεωρηθεί ο χρόνος χορηγηθείσας από τον ΟΑΕΔ Ειδικής Παροχής Προστασίας της Μητρότητας, διότι δεν υπάρχει σχετική νομοθετική πρόβλεψη. Σημειώνεται ότι για τους ασφαλισμένους που ασκούν το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας ισχύουν οι οδηγίες που περιέχονται στα με αριθμ. πρωτ. Β117233/5-6-2006 και Β127990/3-8-2012 γεν. έγγραφα της Δ/νσης Ασφάλισης.

Τα παιδιά για τα οποία καταβάλλεται επίδομα, πρέπει:

  • να έχουν ηλικία μέχρι 18 ετών ή μέχρι 22 ετών αν σπουδάζουν,
  • αν είναι ανίκανα για εργασία, για όσο χρόνο διαρκεί η ανικανότητα,
  • να είναι άγαμα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ