Το πετρέλαιο τελειώνει: Τα αποθέματα θα κρατήσουν άλλα 50 χρόνια -Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη - iefimerida.gr

Το πετρέλαιο τελειώνει: Τα αποθέματα θα κρατήσουν άλλα 50 χρόνια -Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα αποθέματα πετρελαίου εξαντλούνται καθώς οι πετρελαϊκοί πόροι μπορούν να μας τροφοδοτήσουν για ακόμα 53,3 χρόνια σύμφωνα με σχετική μελέτη που διεξήγαγε η εταιρία πετρελαιοειδών BP.

Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, τα αποθέματα πετρελαίου στον πλανήτη υπολογίζονται σε 1,687.9 δισ. βαρέλια που αντιπροσωπεύει μια βελτίωση 1,1% σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του 2013.

Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν 44.200 εκατομμύρια βαρέλια που είναι 26 % μεγαλύτερη ποσότητα από ό,τι υπολογιζόταν στο παρελθόν. Επίσης η αύξησης των αποθεματικών του πετρελαίου σχετίζεται άμεσα με την τεχνολογία οριζόντιας γεώτρησης .

Στον αντίποδα των όσων ισχυρίζεται η μελέτη που δημοσιοποίησε η BP, μεγάλη μερίδα επιστημόνων πρεσβεύει ότι υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου τα οποία ακόμη δεν έχουν ανακαλυφθεί.

Σε κάθε περίπτωση είναι γεγονός ότι η επιστημονική κοινότητα πρέπει να βρει νέους βιώσιμους τρόπους καθώς η ημερομηνία λήξης του πετρελαίου είναι δεδομένη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πετρέλαιο μελέτη BP τελειώνει
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ