Αρειος Πάγος: Να γίνεται δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για μεγάλη φοροδιαφυγή με εντολή ΣΔΟΕ - iefimerida.gr

Αρειος Πάγος: Να γίνεται δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για μεγάλη φοροδιαφυγή με εντολή ΣΔΟΕ

Αρειος Πάγος: Να γίνεται δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για μεγάλη φοροδιαφυγή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με γνωμοδότησή του ο επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής, αναφέρει ρητά ότι ισχύουν οι διατάξεις του νόμου που προβλέπουν ότι το ΣΔΟΕ είναι αρμόδιο να προβαίνει σε δήμευση τραπεζικών λογαριασμών σε περιπτώσεις μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής.Αναλυτικότερα, οι εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος ζήτησαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη γνώμη της για τον εάν μετά την ψήφιση του νόμου 4223/2013 που τροποποίησε τον προγενέστερο νόμο 3296/2004, το ΣΔΟΕ έχει την αρμοδιότητα σε περιπτώσεις που διαπιστώνει μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή να προβαίνει σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των φοροφυγάδων.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στην γνωμοδότησή του (3/2014) αναφέρει ότι από τη γραμματική διατύπωση του νόμου προκύπτει «σαφώς και ανενδοιάστως» ότι εξακολουθεί να «υφίσταται η αρμοδιότητα του προϊσταμένου της περιφερειακής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ να προβαίνει σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των ελεγχομένων προσώπων, σε περιπτώσεις μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής.

Ακόμη, αναφέρει ο κ. Παντελής, ότι η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών στις περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής πρέπει να γίνεται από το ΣΔΟΕ προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ