Η Daily Mail κάνει φέτες τον Σαρκοζί: O άνθρωπος που μοιάζει με μαστροπό, ο bling bling νεόπλουτος, διψασμένος για χρήματα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Daily Mail κάνει φέτες τον Σαρκοζί: O άνθρωπος που μοιάζει με μαστροπό, ο bling bling νεόπλουτος, διψασμένος για χρήματα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου με φιμέ τζάμια κάθεται ένας άνδρας απεριποίητος που θα μπορούσε κάλλιστα να τον μπερδέψει κανείς με Παριζιάνο μαστροπό. Ο αξύριστος αυτός άνθρωπος δεν είναι άλλος από τον Νικολά Σαρκοζί, τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας». Ετσι αρχίζει το άρθρο της Daily Mail.

Στο ίδιο -καυστικό- μήκος κύματος συνεχίζει το δημοσίευμα παρομοιάζοντας τον Σαρκοζί με τους αστέρες της hip-hop μουσικής σκηνής που συνηθίζουν να φορούν ακριβά κοσμήματα και γυαλιά ηλίου «ο Bling Bling πρόεδρος με την αγάπη στα ακριβά ρολόγια και τα πανάκριβα γυαλιά ηλίου, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση χθες το πρωί έπειτα από 15 ώρες ανάκρισης», γράφει η Daily Mail.

Η Daily Mail κάνει φέτες τον Σαρκοζί: O άνθρωπος που μοιάζει με μαστροπό, ο bling bling νεόπλουτος, διψασμένος για χρήματα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

O αρθρογράφος περιγράφει την πτώση ενός άνδρας «που αγαπούσε την εξουσία». Αλλά, στην πραγματικότητα «λίγοι στη Γαλλία εκπλήσσονται από τις εν λόγω καταγγελίες», συμπληρώνει.

Τεράστια όρεξη ειδικά όταν επρόκειτο για χρήματα που δεν ήταν δικά του

«Παρά το ανάστημά του είχε τεράστια όρεξη ειδικά όταν επρόκειτο για χρήματα που δεν ήταν δικά του», αναφερει η Daily Mail.Ο Σαρκοζί σύμφωνα με τo βρετανικό δημοσίευμα είχε παραγγείλει ένα Airbus A330 αξίας 300.000.000 ευρώ, με μια ειδικά διαμορφωμένη καρέκλα γι' αυτόν που ήταν υπερυψωμένη γιατί επιθυμούσε να κοιτάει τους υπαλλήλους του αφ' υψηλού. Το αεροσκάφος ήταν εφοδιασμένο με πολλά αξεσουάρ και ειδικά χαρακτηριστικά, είχε υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι, ηχομόνωση στις πόρτες και ηλεκτρικά ρολά για τα παράθυρα.

«Ενώ κήρυττε την λιτότητα, ο Σαρκοζί χρησιμοποιούσε μετρητά των φορολογουμένων για να περνάει καλά αυτός και η Κάρλα, η supermodel-ποπ σταρ γυναίκα του».

Το προεδρικό ζευγάρι μοίραζε το χρόνο της μεταξύ των πολλών σπιτιών τους, το ένα στο Sans Elysee στο Παρίσι, τους τρεις πύργους τους έξω από την πρωτεύουσα, καθώς και το ένα «κάστρο διακοπών» τους στη νότια Γαλλία, και φυσικά απασχολούσε πολύ προσωπικό και διάσημους σεφ.

Γάμος με Cecillia -Χώρισαν όταν ο Σαρκοζί τραγουδούσε σε καραόκε μπαρ

Ο Σαρκοζί συναντήθηκε με τη δεύτερη σύζυγό του, Cecillia, όταν ήταν δήμαρχος του Neuilly, ένα προάστιο του Παρισιού. Εκείνη την εποχή, ήταν παντρεμένος με την Marie-Dominique Culioli, μια γυναίκα αφοσιωμένη στην εκκλησία και μητέρα των δύο γιων του.

Το 2007, η Cecilia βρέθηκε για δεύτερη φορά διαζευγμένη κατηγορώντας τον Σαρκοζί για γελοία συμπεριφορά καθώς «τραγουδούσε όλη τη νύχτα σε ένα καραόκε club με τέσσερις γυναίκες».

Γάμος με Carla Bruni και τα χρήματα που φέρεται να πήρε από Καντάφι

Το 2008, ο Σαρκοζί παντρεύτηκε το γνωστό μοντέλο Carla Bruni η οποία βέβαια είχε προλάβει να δηλώσει οτι βαριέται την μονογαμία.

Η Daily Mail κάνει φέτες τον Σαρκοζί: O άνθρωπος που μοιάζει με μαστροπό, ο bling bling νεόπλουτος, διψασμένος για χρήματα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Σαρκοζί εκείνη την περίοδο είχε πάρει χρήματα από την ηλικιωμένη κληρονόμο της l'Oreal, Lilian Bettencourt, που είναι η πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας και απο την οποία φέρεται να πήρε καφέ φακέλους γεμάτους μετρητά για την προεκλογική του καμπάνια. Σημειώνεται ότι ο πρώην ταμίας της καμπάνιας του είναι ένα από τα δέκα άτομα αναμένεται να δικαστούν.

Ένας ακόμα που φέρεται να έχει δώσει χρήματα στο Σαρκοζί ήταν ο πρώην δικτάτορας της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος φέρεται να ήταν πίσω από μια τεράστια δωρεά 42.000.000 λιρών. Την περίοδο της στρατιωτικής δράσης κατά του Καντάφι, ο ηγέτης της Λιβύης είχε δηλώσει «Ο Σαρκοζί είναι διανοητικά ανεπαρκής και χάρη σε μένα έγινε πρόεδρος. Του δώσαμε τα κεφάλαια που του επέτρεψαν να κερδίσει». Ο Saif Al-Islam, ο γιος του Καντάφι, έχει ζητήσει επανειλημμένα από «αυτό τον κλόουν τον Σαρκοζί να παραδώσει πίσω τα χρήματα που του δόθηκαν από τον πατέρα του».

Η Daily Mail κάνει φέτες τον Σαρκοζί: O άνθρωπος που μοιάζει με μαστροπό, ο bling bling νεόπλουτος, διψασμένος για χρήματα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Φήμες θέλουν τους Σαρκοζί και Καντάφι να είχαν κάνει συμφωνία για την χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών του πρώτου. Λέγεται ότι δόθηκαν € 50.000.000 από τον Καντάφι, τα οποία «ξεπλύθηκαν» μέσω τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία και τον Παναμά.

Η πρώην πρώτη κυρία τέθηκε επίσης υπό έλεγχο καθώς ενώ ήταν πρέσβειρα σε μια φιλανθρωπική οργάνωση για το AIDS, τα χρήματα που εισπράχθηκαν καταβλήθηκαν σε λογαριασμό στενού φίλου της. Η Carla παραδέχτηκε ότι τα χρήματα είχαν καταβληθεί στο Julien Civange για να προωθήσει το έργο της στη μουσική, αλλά η Carla αρνήθηκε ότι τα χρήματα προήλθαν από τα δημόσια ταμεία.

Το καυστικό δημοσίευμα καταλήγει: «Ο χρόνος θα δείξει τι άλλα μυστικά θα προκύψουν από την πολύχρωμη αμφιλεγόμενη ζωή του Σαρκοζί. Σίγουρα ο άνδρας που έζησε σαν βασιλιάς και παντρεύτηκε ένα σούπερ μόντελ αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη κρίση της καριέρας του».

Η Daily Mail κάνει φέτες τον Σαρκοζί: O άνθρωπος που μοιάζει με μαστροπό, ο bling bling νεόπλουτος, διψασμένος για χρήματα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ