Εκοψαν κλήση σε μονόχειρα επειδή οδηγούσε με το ...ένα χέρι -Ο υπερβάλλων ζήλος του αστυνομικού που εξόργισε [εικόνα] - iefimerida.gr

Εκοψαν κλήση σε μονόχειρα επειδή οδηγούσε με το ...ένα χέρι -Ο υπερβάλλων ζήλος του αστυνομικού που εξόργισε [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Του έδωσαν κλήση επειδή οδηγούσε με το ένα χέρι. Τι γίνεται όμως όταν ο οδηγός είναι πράγματι μονόχειρας;

Ο Bogdan Ionescu, εργάζεται σε ταμείο θεάτρου στην Κολωνία της Γερμανίας, έχασε σε ατύχημα το ένα του χέρι και μετακινείται στην πόλη με το ειδικά τροποποιημένο στις ανάγκες του, ποδήλατο-λειτουργούν και τα δυο φρένα, το ένα με το πόδι του.

Πριν λίγες εβδομάδες, ένας αστυνομικός σταμάτησε τον Ionescu λέγοντάς του ότι παραβίαζε τον νόμο.

Σύμφωνα με τους κανόνες οδικής ασφάλειας της Γερμανίας, απαιτούνται τα ποδήλατα να έχουν και τα δυο φρένα στο τιμόνι. Μετά από μερικές διαπραγματεύσεις, τελικά ο ένστολος επέμεινε ότι το ποδήλατο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και του επέβαλε πρόστιμο 25 ευρώ.

Το θέμα ερεύνησε μια τοπική εφημερίδα και διαπιστώθηκε, έπειτα από δημοσιογραφική έρευνα, ότι το ποδήλατο ήταν πράγματι νόμιμο. Πάντως πριν λίγες ημέρες η αστυνομία συμφώνησε να επιστρέψει ένα μέρος του προστίμου, τα 5 ευρώ, ενώ για τα άλλα 20 ανέφεραν ότι το δίκυκλο είχε ελλείψεις: έκαναν λόγο για «ελαττωματικό» φως και για ένα «χαμένο» φρένο.

Φυσικά ο κ. Ionescu δεν άφησε έτσι το θέμα υποστηρίζοντας στα Μέσα, ότι μπορούσε να αποδείξει ότι είχε πάντα δυο λειτουργικά φώτα και φρένα. Τελικά η αστυνομία οδηγήθηκε σε απολογία, και πλήρη αποζημίωση για τον υπερβάλλοντα ζήλο του αξιωματικού με τον εκπρόσωπο να ζητά συγνώμη για το περιστατικό και πώς δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον.

Εκοψαν κλήση σε μονόχειρα επειδή οδηγούσε με το ...ένα χέρι -Ο υπερβάλλων ζήλος του αστυνομικού που εξόργισε [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ