Επίθεση ακροδεξιών σε Σαμαρά στην Ευρωβουλή για την ΧΑ: «Δεν απαντώ σε δημαγωγούς» είπε ο πρωθυπουργός - iefimerida.gr

Επίθεση ακροδεξιών σε Σαμαρά στην Ευρωβουλή για την ΧΑ: «Δεν απαντώ σε δημαγωγούς» είπε ο πρωθυπουργός

Επίθεση ακροδεξιών σε Σαμαρά στην Ευρωβουλή για την ΧΑ: «Δεν απαντώ σε δημαγωγού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στην Ευρωβουλή, με ακροδεξιούς ευρωβουλευτές να του ασκούν έντονη κριτική για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και τον πρωθυπουργό να απαντά σε φορτισμένο ύφος.Απαντώντας στις επικρίσεις ο πρωθυπουργός τόνισε πως χωρίς νόμο και τάξη δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία.

Επισήμανε, ακόμη, ότι δεν έχει την υποχρέωση να απαντήσει σε ακραίους και δημαγωγούς και δεν θα ζητήσει συγνώμη από εκείνους που αρνούνται τα πάντα, ενώ σημείωσε ότι οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής διώκονται, όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τη δικαιοσύνη, για εγκλήματα τα οποία διέπραξαν και όχι για τα «πιστεύω» τους.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια που κατέβαλε η Ελλάδα για να εξέλθει από την κρίση, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι το 2010 δεν υπήρχαν εργαλεία στην ΕΕ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και πρόσθεσε: «Τώρα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε μία νέα κρίση, όποτε και όπως αυτή εκδηλωθεί».

«Το πρόβλημά μου πριν από δύο χρόνια ήταν να διασώσω τη χώρα. Αλλάξαμε ό,τι μπορούσαμε να αλλάξουμε, καταφέραμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στο μικρότερο χρονικό διάστημα, βγήκαμε πολύ νωρίτερα από ό,τι περίμεναν άλλοι στις διεθνείς αγορές και βάλαμε τέλος σε μία περίοδο εξαετούς ύφεσης» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Και κατέληξε: «Ναι, τα καταφέραμε χάρη στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού».

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ