Εμείς θα πληρώσουμε τις αυξήσεις στους ενστόλους -Μόνιμη μέχρι και το 2016 η... έκτακτη εισφορά - iefimerida.gr

Εμείς θα πληρώσουμε τις αυξήσεις στους ενστόλους -Μόνιμη μέχρι και το 2016 η... έκτακτη εισφορά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχέδια παράτασης της έκτακτης εισφοράς έως και το 2016 απεργάζεται η κυβέρνηση προκειμένου να καλυφθεί η τρύπα που θα δημιουργηθεί στον προϋπολογισμό από την άμεση αναπροσαρμογή των μισθών των ενστόλων, μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί τίποτα, ωστόσο το σενάριο που προκρίνεται είναι αυτό της «μονιμοποίησης» της κατά τα άλλα έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς το οικονομικό επιτελείο είναι σε αναζήτηση περίπου 1 δις ευρώ.

Τόσο υπολογίζεται πως θα κοστίσει η αναπροσαρμογή των μισθών και των συντάξεων των ενστόλων στα επίπεδα του 2012. Ειδικότερα, μόνο για την κάλυψη των αναδρομικών απαιτούνται 550-600 εκατ. ευρώ, ενώ η εφάπαξ ετήσια δαπάνη που θα προκληθεί αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ. Επιπροσθέτως, σημειώνει η εφημερίδα πως ο προϋπολογισμός έχει ήδη επιβαρυνθεί με περίπου 170 εκατ. ευρώ από την επιστροφή των μισθών των δικαστικών στα επίπεδα του 2012.

Πάντως, η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση είναι μεγάλη και αυξάνεται όσο πλησιάζει η ώρα της επιστροφής του κλιμακίου της τρόικας για τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το πρώτο ερώτημα που θα θέσουν στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με την άφιξή τους στην οδό Νίκης είναι πώς θα καλύψει η κυβέρνηση το κενό που δημιουργείται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ