Τζιχάντ σε όλο τον κόσμο θέλει ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους -Ζητά ιερό πόλεμο και εκδίκηση - iefimerida.gr

Τζιχάντ σε όλο τον κόσμο θέλει ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους -Ζητά ιερό πόλεμο και εκδίκηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με εμπρηστικό λόγο έκανε ο νέος ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό κράτος την πρώτη του δημόσια τοποθέτησή του. Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγντάντι κάλεσε σε τζιχάντ σε όλο τον κόσμο και ζήτησε από τους μουσουλμάνους να πάρουν εκδίκηση για τις αδικίες που έχουν υποστεί.

«Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο αυτόν τον ευλογημένο μήνα ή οποιοδήποτε άλλον από το θεϊκό δρόμο του τζιχάντ, αγκαλιάστε λοιπόν αυτή την αλλαγή, γίνετε υπέρμαχοι της θρησκείας του Αλλάχ μέσω του τζιχάντ», είπε ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος -ή Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε, όπως ήταν γνωστή ως τώρα– καλώντας σε ιερό πόλεμο στο πρώτο ηχογραφημένο του μήνυμα μετά τη μετονομασία της οργάνωσης και την ανακήρυξη του ιδίου σε χαλίφη του μουσουλμανικού κόσμου.

Ο ηγέτης του ΙΚΙΛ κάλεσε τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου να μεταναστεύσουν στο «ισλαμικό κράτος», λέγοντας ότι η μετακίνησή τους στον «οίκο του Ισλάμ» είναι καθήκον. Ο αλ Μπαγντάντι κάλεσε επίσης τους μαχητές του να εκδικηθούν τις αδικίες που διαπράχθηκαν εναντίον των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις τζιχάντ ισλαμικό κράτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ