Η πατέντα του αιώνα: Στην Τουρκία φορτώνουν τα γαϊδούρια με φωτοβολταϊκά για να έχουν παντού ίντερνετ! [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Η πατέντα του αιώνα: Στην Τουρκία φορτώνουν τα γαϊδούρια με φωτοβολταϊκά για να έχουν παντού ίντερνετ! [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας παραγωγός φωτοβολταϊκών συστημάτων στη δυτική Τουρκία είχε την ιδέα που κάνει πάταγο σε όλο τον κόσμο. Φόρτωσε τα γαϊδούρια της περιοχής με φωτοβολταϊκά και πλέον έλυσε το πρόβλημα στην πρόσβασης στο ίντερνετ.

Η... χάρη του έφτασε μέχρι το BBC που ασχολήθηκε με την πατέντα του, ενώ ο ίδιος έλεγε περιχαρής πως με αυτό το σύστημα υπάρχει σύνδεση 24 ώρες, επί επτά ημέρες.
Πίσω από αυτό το περίεργο project βρίσκεται ο Τούρκος παραγωγός φωτοβολταϊκών συστημάτων, Ser-Gün.

«Έχουμε στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των κτηνοτρόφων και των παραγωγών της υπαίθρου», λέει χαρακτηριστικά.

Η πατέντα του αιώνα: Στην Τουρκία φορτώνουν τα γαϊδούρια με φωτοβολταϊκά για να έχουν παντού ίντερνετ! [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0

Τα συγκεκριμένα πάνελ δίνουν 5-7 κιλοβατόρες ενέργειας που μπορούν να χρησιμοποιούν για λάπτοπ, κινητά τηλέφωνα, αλλά και για φωτισμό. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο που γεννούν τα ζώα, οι ανάγκες των κτηνοτρόφων για φως είναι αυξημένες και τώρα φαίνεται πως λύνουν ένα βασικό τους πρόβλημα.

Το όλο σχέδιο κόστισε περίπου 2.800 τουρκικές λίρες και ο μισός προϋπολογισμός καλύπτεται από τα δημόσια κονδύλια σε μια προσπάθεια να τονωθεί η ανάπτυξη στην περιφέρεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ