Οργή Mουσουλμάνων Σούφι γιατί η κόρη του Μικ Τζάγκερ χρησιμοποιεί ιερό σύμβολο σε διαφήμιση αρώματος [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Οργή Mουσουλμάνων Σούφι γιατί η κόρη του Μικ Τζάγκερ χρησιμοποιεί ιερό σύμβολο σε διαφήμιση αρώματος [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοιτώντας με λάγνο βλέμμα την κάμερα, η καμπάνια της Τζόρτζια Μέι Τζάγκερ για το άρωμα Just Cavalli σίγουρα είναι προκλητική. Παρόλα αυτά, δεν είναι η σέξι πόζα του 22χρονου μοντέλου που έχει προκαλέσει πολεμική αναταραχή, αλλά το σύμβολο που μοιάζει με το λατινικό γράμμα «Η» στον καρπό της.

Η διαφήμιση της οποίας πρόσωπο είναι η κόρη του Μικ Τζάγκερ και μέρος της καμπάνιας του Ιταλικού Οίκου μόδας Ρομπέρτο Καβάλι, έχει γίνει μήλον της έριδος μεταξύ μιας κάστας Ισλαμιστών, που αναφέρουν ότι «κάνει φθηνό» και «υποβαθμίζει» ένα από τα ιερότερα τους σύμβολα.


Οι φωτογραφίες της Τζόρτζια Μέι, κόρης του Μικ Τζάγκερ και του γνωστού μοντέλου Τζέρι Χολ, έχουν προκαλέσει διαδηλώσεις από μουσουλμάνους Σούφι στο Λονδίνο, έξω από τα Χάρροντς, καθώς και στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και το Λος Άντζελες, που σύμφωνα με πληροφορίες εκεί πρωτοδημοσιεύθηκε η φωτογράφιση.


Εκπρόσωπος του γνωστού οίκου μόδας σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα περιστατικά ανέφερε πως «είμαστε πολύ στεναχωρημένοι για το άγχος και τη θλίψη που προκαλέσαμε στην κοινότητα των μουσουλμάνων Σούφι. Ελπίζουμε όμως πως το πόρισμα του δικαστηρίου θα πείσει τους πιστούς της κοινότητας για την καλή μας διάθεση και για την αδικία του αιτήματος τους να διαγραφεί η καμπάνια». Ακτιβιστές Σούφι ανέβασαν βίντεο στο YouTube όπου κατηγορούν τον οίκο μόδας πως «καταστρέφει την κοινότητα με τις πράξεις του».


Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός οίκος προκαλεί αντιδράσεις σε θρησκευτικές ομάδες. Δέκα χρόνια νωρίτερα, είχε προκληθεί αναταραχή από μια σειρά μαγιό που είχε δημιουργήσει και που είχαν σχέδια από ινδουιστικές θεότητες. Τα μαγιό έφτασαν μέχρι τα ράφια του Χάρροντς αλλά αποσύρθηκαν κακήν κακώς, μετά από ξέσπασμα της θρησκευτικής ομάδας.

Οργή Mουσουλμάνων Σούφι γιατί η κόρη του Μικ Τζάγκερ χρησιμοποιεί ιερό σύμβολο σε διαφήμιση αρώματος [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ