Οι Ελληνες κατακτούν τη Δύση -Πήγαν στις ΗΠΑ ως μετανάστες και τα κατάφεραν [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Οι Ελληνες κατακτούν τη Δύση -Πήγαν στις ΗΠΑ ως μετανάστες και τα κατάφεραν [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόκειται για 23 ανθρώπους ή, αλλιώς, για 23 ταξίδια που είχαν ως τελικό προορισμό την... Ιθάκη των ΗΠΑ. Εν τέλει είναι τα όνειρα που έκαναν συμπατριώτες μας και τα είδαν να παίρνουν σάρκα και οστά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Το αφιέρωμα ανήκει στην αμερικανική πρεσβεία, φέρει τον τίτλο «Greeks gone West» και το παρουσιάζει η Καθημερινή. Η ιδέα ήταν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές να μιλήσουν για τους εαυτούς τους μέσα από ένα βίντεο τριών λεπτών (θα παρουσιάζεται ένας άνθρωπος κάθε ημέρα) στο οποίο θα μιλούν για την εμπειρία τους ως μετανάστες και πώς κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς την επιτυχία.

Συγκεκριμένα, σε κάθε βίντεο διάρκειας περίπου τριών λεπτών οι 23 «Ελληνες που πήγαν δυτικά» μιλούν για τη ζωή τους, την πορεία τους μέχρι σήμερα και τις μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετώπισαν, επιτρέποντάς μας να ρίξουμε ταυτόχρονα μια διεισδυτική ματιά στην αμερικανική κοινωνία και τις ευκαιρίες που αυτή προσφέρει.

Ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές είναι ο Τεντ Μάγκλαρης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Πράσινο» στο Σικάγο, ο επιδημιολόγος Δημήτρης - Κώστας Δασκαλάκης, ο Πέτρος Μπενέκος, σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου, η Πατρίτσια Φιλντ, στυλίστρια και σχεδιάστρια ρούχων, ο Χρυσοβαλάντης Σταμέλος, σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος και ο Παναγής Βαγενάς, ερευνητής επιστήμονας στην Ιατρική στο πανεπιστήμιο του Yale.

Ο Τζορτζ Κοτσιόπουλος

Οι Ελληνες κατακτούν τη Δύση -Πήγαν στις ΗΠΑ ως μετανάστες και τα κατάφεραν [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1

Η Πατρίτσια Φιλντ

Οι Ελληνες κατακτούν τη Δύση -Πήγαν στις ΗΠΑ ως μετανάστες και τα κατάφεραν [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 2

Ο Χρυσοβαλάντης Σταμέλος

Η αυλαία ανοίγει την Τρίτη, 1η Ιουλίου, με τον Τζορτζ Κοτσιόπουλος, εκδότη περιοδικού, σύμβουλο μόδας, στυλίστα και τηλεοπτική προσωπικότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ μετανάστες Αμερικανική Πρεσβεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ