Θυελλώδης έρωτας στη ΔΗΜΑΡ: Τι συνέβη με τον Θανάση Οικονόμου και την Κατερίνα Μάρκου [εικόνες] - iefimerida.gr

Θυελλώδης έρωτας στη ΔΗΜΑΡ: Τι συνέβη με τον Θανάση Οικονόμου και την Κατερίνα Μάρκου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου και η νυν βουλευτής ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου απασχόλησαν τη δημοσιότητα με την προσωπική τους ζωή. Παρότι διαμαρτυρήθηκαν γιατί η διαφαινόμενη ερωτική τους σχέση που έγινε αφορμή για δύο διαζύγια αφορά μόνο τους ίδιους και όχι τα ΜΜΕ, όπως δηλώνουν, εντούτοις η προσωπική ζωή πολιτικών και δημοσίων προσώπων, κυρίως όταν σχολιάζεται καλοπροαίρετα, δεν αποτελεί παραβίαση ιδιωτικού χώρου.

Η πρώην, πλέον, σύζυγος του Θανάση Οικονόμου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του και προέβη σε σοβαρές καταγγελίες ενώ ανέφερε ότι ο λόγος του διαζυγίου είναι ο ερωτικός δεσμός που διατηρεί ο πρώην βουλευτής με την νυν βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου.

Τα ασφαλιστικά μέτρα επιδικάστηκαν και το ζεύγος Οικονόμου κατέληξε σε συμφωνία.

«Σήμερα 27/6 στα Ιωάννινα, εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της πρώην συζύγου μου προς εμένα για την επιμέλεια - διατροφή και επικοινωνία μου με τα παιδιά μας. Η απόφαση θα εκδοθεί βάσει συμφωνίας μας», έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου στο Facebok ευχαριστώντας, παράλληλα, για το ενδιαφέρον τους όλους τους φίλους του που του συμπαραστάθηκαν.

Ο θυελλώδης έρωτας Θανάση Οικονόμου-Κατερίνας Μάρκου

Ωστόσο, θέμα συζήτησης εντός και εκτός Βουλής έχει γίνει τελευταία η έλξη και το ξαφνικό ειδύλλιο ανάμεσα στους δύο πολιτικούς, ένας ξαφνικός έρωτας που οδήγησε και τους δύο στη διάλυση των προηγούμενων γάμων τους. Ο κ. Οικονόμου ήταν παντρεμένος με γνωστό στέλεχος εταιρειών πολιτικής επικοινωνίας, ενώ η κυρία Μάρκου με τον εκδότη Αλέξανδρο Παπαζήση.

Και σε αντίθεση με το βελούδινο διαζύγιο της κυρία Μάρκου, ο χωρισμό του κ. Οικονόμου ήταν άκρως επεισοδιακός. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τα όσα περιγράφονται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε σε βάρος του πρώην βουλευτή η 37χρονη πρώην σύζυγός του και έφερερε στο φως, αποκλειστικά η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Οπως αναφέρει, λοιπόν, το Πρώτο Θέμα, η πρώην σύζυγος του κ. Οικοννόμου, εκφράζει πλέον την πεποίθηση ότι έπεσε εκμετάλλευσης για την πολιτική καριέρα του πρώην βουλευτή, αφού ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη στη δουλειά της, μπορούσε να τον βοηθήσει με τις γνωριμίες της και επιπλέον γνώριζε ότι το προφίλ του εργένη δεν «πουλάει» στους ψηφοφόρους.

Οι καταγγελίες για απόκρυψη εισοδημάτων από την Εφορία

Η 37χρονη πρώην σύζυγος του κ. Οικονόμου, μεταξύ άλλων, στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αφήνει υπόνοιες και για απόκρυψη εισοδημάτων από την Εφορία, αλλά και συμμετοχής τους σε εταιρείες για να μην είναι υποχρεωμένος να αναλάβει τις υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά του.

«Η βουλευτική αποζημίωση και τα πολλαπλά βοηθήματά της αύξησαν τα ήδη μεγάλα εισοδήματα του αντιδίκου, ο οποίος συνέχισε να διατηρεί επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης στα Γιάννενα και συγκεκριμένα: α) καφετέρια, που λειτουργεί ως μπαρ το βράδυ με τον διακριτικό τίτλο “Γυαλί Καφενέ”, β) εκμετάλλευση ιδιόκτητων σκαφών αναψυχής (κότερων) με τον διακριτικό τίτλο “BREEZE” και γ) επιχείρηση παροχής υπηρεσιών συμβούλου». Παρότι στις εκλογές του 2012 ο κ. Οικονόμου δεν εξελέγη βουλευτής, «συνεχίσαμε να ζούμε πολυτελώς και μάλιστα παρά το γεγονός ότι εγώ είχα υποστεί δραματική μείωση στον μισθό μου», αναφέρει η πρώην σύζυγός του και εξηγεί: «Τα ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Λισαβόνα, Ορλάντο Αμερικής, Αμστερνταμ, Ρώμη, Νέα Υόρκη, Λας Βέγκας, Κωνσταντινούπολη, Λος Αντζελες) συνέχιζαν αμείωτα με έξοδα δικά του». Εξ αυτού του λόγου διατυπώνει την εκτίμηση ότι «οι επιχειρήσεις του ανθούσαν, έστω κι αν δεν αποτύπωνε την πραγματική εικόνα στη φορολογική του δήλωση. Δεν είναι τυχαίο ότι στην οικία μας στα Ιωάννινα διατηρούσε από τότε, μέχρι τουλάχιστον την ημέρα που με εκδίωξε, χρηματοκιβώτιο με κωδικό ασφαλείας του οποίου εγώ ποτέ δεν έγινα κοινωνός, τον έβλεπα όμως να τοποθετεί σε αυτό δεσμίδες με χρήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Mε συντηρούν οι γονείς μου»

Παράλληλα, η 37χρονη κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της ότι από την ημέρα που διακόπηκε η κοινή τους συμβίωση και μέχρι την κατάθεση της αγωγής τής έδωσε μόνο 350 ευρώ, «με αποτέλεσμα σήμερα να μας συντηρούν αποκλειστικά οι γονείς μου».

Η αιτούσα υποστηρίζει ότι τα μηνιαία εισοδήματα του κ. Οικονόμου είναι περίπου 25.000 ευρώ «παρά το γεγονός ότι τόσο στη δήλωσή του προς την Εφορία όσο και στη δήλωση του “πόθεν έσχες” του στις αρμόδιες αρχές δηλώνει πολύ λιγότερα». Σύμφωνα με το δικόγραφο, ο πρώην σύζυγός της μετέχει με 25% στην εταιρεία Τ. Κωνσταντινίδου - Α. Οικονόμου Ο.Ε., που μισθώνει δύο 11μετρα κότερα τύπου SYN ODYSSEY 36 (το «ΣΙΛΒΑ» και το «ΝΙΚΟΛΑΣ»), αντί 2.500 ευρώ την εβδομάδα έκαστο. Συμμετέχει επίσης στην εταιρεία Αθανάσιος Οικονόμου και Σία Ο.Ε., με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών καφενείου - μπαρ, «με φαινομενική συμμετοχή 1% και πραγματική 85%». Υποστηρίζει ότι ο κ. Οικονόμου «μεταβίβασε εσπευσμένα και εικονικά λίγο πριν τις εκλογές του 2012 το μερίδιο της συμμετοχής του 84% στη ‘‘σταθερή’’ συνεταίρο του σε όλες τις επιχειρήσεις Τ. Κωνσταντινίδου». Εκτιμά ότι το καφέ-μπαρ, το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, «αποκερδαίνει αδήλωτα στην πλειονότητά τους εισοδήματα τουλάχιστον 70.000 ευρώ το μήνα»!

Τα ταξίδια και οι πολυτέλειες

Για να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό ότι ο πρώην σύζυγός της έχει μεγάλα εισοδήματα και κακώς δεν στηρίζει οικονομικά τα παιδιά του, αναφέρει και ορισμένα στοιχεία που κατ' αυτήν επιβεβαιώνουν ότι εξακολουθεί να ζει πολυτελώς: «Διατηρεί επί έτη μέχρι και σήμερα πολιτικό γραφείο στο κέντρο των Ιωαννίνων με μηνιαίο μίσθωμα 500 ευρώ. Πραγματοποιεί σε μηνιαία βάση ταξίδια σε εσωτερικό και εξωτερικό και γι’ αυτό είναι platinum member στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Εχει χρυσή πιστωτική κάρτα με όριο ανάληψης 9.000 ευρώ. Εχει πολυτελή γκαρνταρόμπα και αξεσουάρ. Οδηγεί πολυτελές αυτοκίνητο».

Η ξαφνική απομάκρυνση του κ. Οικονόμου από την πρώην σύζυγό του

Παράλληλα, η πρώην σύζυγος του κ. Οικονόμου αναφέρει στην αίτησή της ότι κατά παρότρυνση του τελευταίου, αναγκάστηκε λίγο πριν γεννήσει τα δίδυμα αγόρια της, την άνοιξη του 2013, να εγκαταλείψει την Αθήνα και να εγκατασταθεί στα Γιάννενα για χάρη της πολιτικής καριέρας του πρώην βουλευτή.

Οπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, το ζευγάρι μετά την εγκυμοσύνη άρχισε να απομακρύνεται. Οπως αναφέρει στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει, ο κ. Οικονόμου ήταν διαρκώς σε ταξίδια και πολιτικές δραστηριότητες, απουσιάζοντας ακόμη και από δύσκολες εξετάσεις για την πορεία της εγκυμοσύνης της, με την εμφάνιση πολλών επιπλοκών. Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου έγιναν γονείς, αφού ήρθαν στον κόσμο τα δίδυμά τους, τα οποία χρειάστηκαν επιπλέον φροντίδα λίγων ημερών προτού βγουν από το μαιευτήριο. Ωστόσο, όπως αναφέρει στην αίτησή της η 37χρονη, ο κ. Οικονόμου καθ’ όλο το βράδυ του τοκετού απουσίαζε στη Θεσσαλονίκη, και θα επέστρεφε την άλλη ημέρα αεροπορικώς - και όχι οδικώς την ίδια νύχτα. Η γέννηση των παιδιών δεν έφερε το ζευγάρι πιο κοντά ούτε καν στο διάστημα της 16ήμερης νοσηλείας του ενός βρέφους σε θερμοκοιτίδα, κάτι που ανάγκαζε τη μητέρα να πηγαίνει μόνη της στο μαιευτήριο. «Εγώ το στρατιωτικό μου το έχω κάνει, τώρα είναι η σειρά σου», ήταν μία από τις απαντήσεις που της έδωσε όταν του παραπονέθηκε ότι δεν τη βοηθά, ενώ λίγο αργότερα της είπε: «Δεν ξέρω πώς να βάλω τα παιδιά στη ζωή μου», όπως αναφέρει. Μάλιστα, αναφέρει ότι επειδή τον ενοχλούσε η συσκευή ενδοεπικοινωνίας που είχε στην κρεβατοκάμαρά τους για να ακούει τα μωρά, της ζήτησε να αποχωρήσει από τη συζυγική κλίνη. Απέφευγε δε να μένει για ώρες στο σπίτι, το οποίο όπως της έλεγε «είναι Σαράγεβο».

Η αποκάλυψη του ειδυλλίου

Το μυστήριο, για την ανεξήγητη μέχρι τότε συμπεριφορά του πρώην βουλευτή λύθηκε λίγους μήνες αργότερα. Η οικογένεια Οικονόμου βρισκόταν καθ' οδόν προς την Αθήνα για εξετάσεις των παιδιών, όταν ο βουλευτής έλαβε στο κινητό του ένα τηλέφωνο: «Μωρό μου, είμαι Αθήνα, παράτα τα όλα και έλα», έγραφε, σύμφωνα με την αίτηση της πρώην συζύγου του. Ακολούθησε εξομολόγηση του βουλευτή. «Ευθέως μου ομολόγησε ότι διατηρεί ερωτική σχέση-δεσμό με την κυρία Αικατερίνη Μάρκου, βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. στη Θεσσαλονίκη».

Υστερα από δύο εβδομάδες έντονων καβγάδων ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε τη στάση του έναντι στην πρώην σύζυγό του. Της ανακοίνωσε ότι θέλει να βρίσκεται μαζί με την κυρία Μάρκου και της ζήτησε «είτε να το αποδεχτεί και να παραμείνει τυπικά σύζυγός μου, ‘‘κάνοντας υπομονή’’, είτε να πάρει τα παιδιά και να φύγει».Οταν εκείνη του αντιπρότεινε να κάνουν μια νέα αρχή, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα διέκοπτε τον εξωσυζυγικό δεσμό που είχε, εκείνος της απάντησε κατηγορηματικά: «Δεν θέλω, δεν το επιθυμώ, αντίο και καλή τύχη».

Οι ομηρικοί καβγάδες και το ξύλο

Στη συνέχεια η 37χρονη επέστρεψε στην Αθήνα, ωστόσο, η σχέση με τον πρώην, πλέον, σύζυγό της, όσο περνούσε ο καιρός, χειροτέρευε. «Η συμπεριφορά του προς εμένα έχει πλέον μετατραπεί σε απειλητική και βίαιη», τονίζει στην αίτησή της η 37χρονη, ενώ αναφερόμενη σε μια συγκεκριμένη λεκτική διένεξη υποστηρίζει ότι ο βουλευτή την απείλησε, λέγοντάς της: «Πρόσεξε, μην κουνιέσαι και πολύ γιατί είμαι ικανός να σου πάρω τα παιδιά». «Τι να τα κάνεις τα παιδιά αφού δεν τα αγαπάς και δεν τα θες», του απάντησε. «Ναι, αλλά τα χρειάζομαι», της είπε κυνικά. «Τα χρειάζεσαι για να το παίζεις στους άλλους καλός οικογενειάρχης; Αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψω να γίνει, σε προειδοποιώ», του ξεκαθάρισε αυστηρά για να ακολουθήσει θύελλα. «Και τότε, ενώ κρατούσα στην αγκαλιά μου το ένα μας παιδί, με κλότσησε δυνατά, με αποτέλεσμα να γονατίσω κάτω, καταβάλλοντας προσπάθεια από τον πόνο να μη φύγει το παιδί από τα χέρια μου», αναφέρει.

Μάλιστα, όσο περνούσε ο καιρός το κλίμα μεταξύ τους χειροτέρευε, με αποκορύφημα ένα βράδυ στα τέλη Μαΐου. Ο καβγάς ξεκίνησε για τη βάφτιση των παιδιών, ωστόσο, η συζήτηση παρεκτραπεί με αποτέλεσμα ο βουλευτής να καταλήγει να της απαντά σε ερώτησή της γιατί δεν θέλει καμία επικοινωνία μαζί της, λέγοντάς της «Γιατί το... (εννοώντας την ερωτική ολοκληρωμένη πράξη) μαζί της είναι γλυκό» και να την χτυπά, μετά την οξύτατη αντίδρασή της με χαρακτηρισμούς του τύπου «είσαι χυδαίος και ξεδιάντροπος».

Η απάντηση της κυρίας Μάρκου

«Ξαφνιάστηκα δυσάρεστα από το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας σας «Πρώτο Θέμα» (Κυριακή, 22-06-2014), με φωτογραφίες, προσβλητικές αναφορές και υπονοούμενα που γίνονται για το πρόσωπό μου. Το δημοσίευμα δεν είχε διασταυρωθεί και ελεγχθεί για την αλήθεια του, τουλάχιστον για όσα με αφορούν, ενώ δεν ερωτήθηκα καν σχετικώς από το συντάκτη του άρθρου, κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Κύριοι, παρότι στεναχωρούμαι για μια σχέση ανθρώπων που κατέληξε στα δικαστήρια, δηλώνω ρητά ότι η διάσταση των συζύγων και όλη αυτή η εξέλιξη δεν με αφορά και δεν οφείλεται σε εμένα, από καμία άποψη.

Πιστεύω πως η ζωή μου, δημόσια και ιδιωτική, είναι τέτοια που δεν έδωσε ποτέ αφορμή για αναφορές σαν αυτές που γίνονται στο δικόγραφο και στο δημοσίευμα που το υιοθέτησε φωτογραφικά».

Η απάντηση του εκδότη Αλέξανδρου Παπαζήση

«Διαβάζοντας στην έγκριτη εφημερίδα σας το ρεπορτάζ με τίτλο ''Ολέθρια σχέση των δύο βουλευτών'' θα ήθελα να σας αναφέρω τα εξής:

Με την Κατερίνα Μάρκου ενυμφεύθειν το 2004. Κατά την διάρκεια του συζυγικού μας βίου, η Κατερίνα υπήρξε άψογη σύζυγος, ηθική κ γενικότερα είχαμε μια θαυμάσια σχέση. Ουδέποτε υπήρξε τρίτο πρόσωπο. Η δε ευθύνη για το διαζύγιο βαρύνει κατά 100% εμένα.

Το διαζύγιό μου εξεδόθη τον Δεκέμβριο του 2012, η δε αίτηση κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2012, ενώ βρισκόμασταν σε διάσταση από πριν, επομένως τα γεγονότα που αναφέρετε στο δημοσίευμά σας δεν ευσταθούν.

Με την Κατερίνα ακόμη κι σήμερα διατηρώ άψογες φιλικές σχέσεις κ χαίρει από εμένα ιδιαίτερης εκτίμησης.

Χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή, θα συνιστούσα στην εφημερίδα σας να ελέγχει καλύτερα τις πηγές της κ να μην δημοσιεύει έγγραφα που μπορεί να αποτελούν προϊόντα αν μη τι άλλο, μη ψύχραιμης σκέψης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ