Σημάδια απιστίας: Πώς να καταλάβετε αν σας απατά η σύντροφος σας - iefimerida.gr

Σημάδια απιστίας: Πώς να καταλάβετε αν σας απατά η σύντροφος σας

Σημάδια απιστίας: Πώς να καταλάβετε αν σας απατά η σύντροφος σας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η απιστία είναι μία από τις κύριες αιτίες διαζυγίου. Αλλά τι είναι αυτό που οδηγεί ένα άτομο να γίνει άπιστο και πώς μπορούμε να το καταλάβουμε πριν το μάθουμε από τις «ειδήσεις»;

Χάρη σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Σύγχρονη Οικογενειακή Θεραπεία, μπορούμε να καταλάβουμε και να προβλέψουμε γιατί και πότε οι παντρεμένες γυναίκες απατούν τους συζύγους τους.

Οι ερευνητές Μισέλ Ζανφρό, Αντονι Ζύριχ και Μάικλ Μονγκ διεξήγαγαν μελέτες με γυναίκες ηλικίας 24-51 που είχαν απατήσει τον σύντροφό τους και των οποίων οι γάμοι στη συνέχεια κατέληξαν σε διαζύγιο.

Μέσα από την ανάλυση, οι ερευνητές ανακάλυψαν τρεις κοινούς παράγοντες κινδύνου που συνέβαλαν στην απιστία.

Έλλειψη ποιοτικού χρόνου.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι γυναίκες εξέφρασαν την επιθυμία να περνούν περισσότερο χρόνο με τους συζύγους τους, αλλά συχνά το στερούνταν, με αποτέλεσμα να αισθάνονται σαν δεύτερη ή τρίτη προτεραιότητα. Οι γυναίκες, όπως εξηγούν οι ερευνητές, αισθάνονται παραμελημένες από το σύντροφό τους και αναζητούν μία διέξοδο και μία «ένεση αυτοπεποίθησης» κάπου αλλού.

Αδυναμία για την επίλυση των συγκρούσεων
Η αδυναμία να επικοινωνούν οδηγεί σε συγκρούσεις συχνά άλυτες. Σε αυτές τις ιδιαίτερες περιπτώσεις, η έλλειψη ανάλυσης ή αλλαγής στη συμπεριφορά κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται απογοητευμένες και πολλές εξέφρασαν την ανησυχία ότι, ενώ τα προβλήματα αναγνωρίστηκαν, δεν σημειώθηκε πρόοδος για να διορθωθούν. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η έλλειψη επικοινωνίας ήταν ένας πρόδρομος της απιστίαςΣ «Σε κάθε περίπτωση, η έλξη στη συζυγική απιστία άρχισε να αυξάνεται για τις γυναίκες, επειδή τα άλυτα προβλήματα συνέχισαν να αποτελούν πηγή σύγκρουσης στη συζυγική σχέση, ωθώντας τις γυναίκες μακριά από τους συζύγους τους.»

Ελλειψη προσοχής
Μέσα από τη μελέτη, κατέστη σαφές ότι όλες οι γυναίκες ζητάνε περισσότερη οικειότητα και φροντίδα στο γάμο τους. Και αν αυτό το κενό δε το συμπληρώνει ο σύντροφος, τελικά θα το κάνει κάποιος άλλος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, καμία γυναίκα δεν αποζητά την απιστία. Ομως καθώς περνάει ο καιρός και το κενό ανάμεσα στους συζύγους μεγαλώνει, όταν τελικά παρουσιαστεί η ευκαιρία τότε είναι δύσκολο να αντισταθούν. Φυσικά, κάθε γάμος είναι διαφορετικός, αλλά οι συντάκτες της μελέτης τονίζουν ότι αυτές οι ειδικές γνώσεις σχετικά με την απιστία θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους και τους επαγγελματίες να εντοπίζουν έγκαιρα τα προειδοποιητικά σημάδια στις σχέσεις και να τα λύνουν πριν γίνει το κακό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σχέσεις απιστία σύντροφος σημάδια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ