Ρώσος δημοσιογράφος ανεπιθύμητος στην Ουκρανία -Απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα σε ανταποκριτή - iefimerida.gr

Ρώσος δημοσιογράφος ανεπιθύμητος στην Ουκρανία -Απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα σε ανταποκριτή

Η Ουκρανία απαγορεύει την είσοδο σε ανταποκριτή μεγάλου ρωσικού δικτύου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ουκρανία απαγόρευσε την είσοδο σε ανταποκριτή του Russia Today επειδή είναι δημοσιογράφος «ρωσικού καναλιού»! Tην καταγγελία έκανε δημόσια εν είδει ρεπορτάζ ο ίδιος ο ανταποκριτής του ισπανόφωνου παραρτήματος του Russia Today, Μαουρίσιο Αμπουέρο.

Ο Αμπουέρο, ο οποίος είναι Χιλιανός, έχει καλύψει πολλά από τα συγκλονιστικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες, όπως τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ντονέτσκ της Ανατολικής Ουκρανίας τον περασμένο Απρίλιο. Χθες Σάββατο, επιχείρησε να μπει ξανά στη χώρα με προορισμό το Ντονέτσκ. Ομως τον σταμάτησαν στα σύνορα και του είπαν ότι δεν του επιτρέπουν να περάσει, παρόλο που επέδειξε το διαβατήριό του, θεωρημένο από τις ουκρανικές αρχές. Οταν ο δημοσιογράφος ρώτησε τον λόγο, του απάντησαν ότι «είναι δημοσιογράφος ρωσικού καναλιού».

Ρώσος δημοσιογράφος ανεπιθύμητος στην Ουκρανία -Απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα σε ανταποκριτή | iefimerida.gr 0

Αυτό δεν είναι το μοναδικό κρούσμα ξένου δημοσιογράφου, ιδίως Ρώσου, που πέφτει θύμα λογοκρισίας ή παρενόχλησης από τις νέες αρχές της Ουκρανίας επειδή επιχειρεί να καλύψει τα αιματηρά γεγονότα στις ανατολικές επαρχίες της χώρας. Πολύ πρόσφατα, δυο ρώσοι δημοσιογράφοι από το κανάλι Rossiya TV σκοτώθηκαν από βομβιστική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου.

Οι αυθαίρετες συλλήψεις και απειλές εναντίον ρώσων δημοσιογράφων στην Ουκρανία έχουν επίσης καταγγελθεί από το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Human Rights Watch) και από τον ΟΑΣΑ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη).

Φωτογραφίες: http://es.rt.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ