Η ταβέρνα του Οικονόμου στα Πετράλωνα τιμά τη μνήμη του Κωστή Παπαγιώργη [εικόνες] - iefimerida.gr

Η ταβέρνα του Οικονόμου στα Πετράλωνα τιμά τη μνήμη του Κωστή Παπαγιώργη [εικόνες]

Η ταβέρνα του Οικονόμου στα Πετράλωνα τιμά τη μνήμη του Κωστή Παπαγιώργη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Κωστής Παπαγιώργης (1947-2014) υπήρξε χωρίς αμφιβολία ένας από τους πιο χαρισματικούς Ελληνες διανοούμενους της μεταπολίτευσης. Ο πρόωρος θάνατός του (έφυγε σε ηλικία 68 ετών την περασμένη Ανοιξη) έβαλε τέλος σε μία συγγραφική χιονοστιβάδα, που σφράγισε με 20 βιβλία το χώρο του φιλοσοφικού δοκιμίου.

Ο Κωστής Παπαγιώργης εκτός από σημαντικός συγγραφέας υπήρξε και λάτρης της ζωής. Επιφυλακτικός και καχύποπτος στις ακαδημαϊκές και μιντιακές κοσμικότητες, έζησε τη ζωή με πάθος από την πλευρά της ταπεινότητας.

Ενα από τα στέκια που λάτρεψε ήταν το μαγειριό του Οικονόμου στα Πετράλωνα όπου και συνδέθηκε με φιλία με τον ιδιοκτήτη, τον γνωστό σε όλη την Αθήνα, Κώστα.

Ο Κώστας, για να τιμήσει τη μνήμη του φίλου του συγγραφέα, έφτιαξε ένα ράφι, πάνω από το τραπέζι όπου καθόταν τις Πέμπτες, τοποθετώντας όλα τα βιβλία του Κωστή Παπαγιώργη.

Για πάνω από μία δεκαετία, στο τραπέζι αυτό, κάθε Πέμπτη βράδυ, ο Κωστής Παπαγιώργης μοιραζόταν με τους φίλους του το φαγητό του Οικονόμου, λύνοντας με μοναδική απλότητα τις υπαρξιακές απορίες του ιδιοκτήτη του μαγέρικου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ