Υγιεινή διατροφή χωρίς στερήσεις: Αντικαστήστε τα καθημερινά σας τρόφιμα με πιο θρεπτικές επιλογές - iefimerida.gr

Υγιεινή διατροφή χωρίς στερήσεις: Αντικαστήστε τα καθημερινά σας τρόφιμα με πιο θρεπτικές επιλογές

Υγιεινή διατροφή χωρίς στερήσεις: Αντικαστήστε τα καθημερινά σας τρόφιμα με πιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποιος είπε ότι η υγιεινή διατροφή και η τέλεια σιλουέτα θέλουν θυσίες; Μπορείτε πολύ εύκολα να θωρακίσετε τον οργανισμό σας απλώς αντικαθιστώντας τα καθημερινά σας γεύματα με παρόμοιες αλλά πιο υγιεινές επιλογές.

Ιδού λοιπόν ποια τρόφιμα πρέπει να φύγουν από την κουζίνα σας και να αντικατασταθούν με τους υγιεινούς «συγγενείς» τους.

Ελληνικό γιαούρτι αντί για κρέμα γάλακτος
Η κρέμα γάλακτος μπορεί να είναι νόστιμη, αλλά είναι γεμάτη με λιπαρά και δεν έχει καθόλου θρεπτικά συστατικά. Το ελληνικό γιαούρτι έχει ακριβώς το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα, αλλά με πολύ περισσότερα οφέλη. Για την ακρίβεια το ελληνικό γιαούρτι έχει 227% λιγότερες θερμίδες και 450% περισσότερες πρωτεΐνες από την κρέμα γάλακτος.

Κομμάτια κακάο αντί για σοκολατάκια
Εχουν την ίδια ακριβώς γεύση αλλά χωρίς τη ζάχαρη και με 5πλασιες φυτικές ίνες.

Γάλα αμυγδάλου αντί για κανονικό γάλα
Το Γάλα αμυγδάλου, ή το γάλα σόγιας, είναι πολύ πιο υγιεινό από το απλό γάλα, χωρίς να υστερεί σε γεύση. Το κανονικό γάλα έχει 6 φορές περισσότερη ζάχαρη από το γάλα αμυγδάλου, το οποίο έχει επίσης μεγάλα οφέλη στην απώλεια βάρους.

Αλεύρι καρύδας αντί για κανονικό αλεύρι
Ενα αναγκαίο κακό για κάθε δίαιτα, το απλό αλεύρι είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες που πάνε πίσω κάθε σας προσπάθεια να χάσετε κιλά. Το αλεύρι καρύδας έχει πολύ λιγότερους υδατάνθρακες και 11 φορές περισσότερες φυτικές ίνες από το απλό.

Κινόα αντί για ρύζι
Το λεγόμενο «φαΐ της χήνας» έχει διπλάσιες πρωτεΐνες από το απλό ρύζι

Σπιτικά ποπ κορν αντί για πατατάκια
Εχουν μόλις το 1/3 των θερμίδων που έχουν τα πατατάκια και πολύ λιγότερα κορεσμένα λίπη, διατηρώντας την υπέροχη γεύση και μυρωδιά.

Κρουτόν αντί για αμύγδαλα
Οι σαλάτες είναι το ιδανικό γεύμα κάθε δίαιτας, αλλά μόνο αν είναι φτιαγμένες σωστά. Τα κρουτόν έχουν τέλεια γεύση αλλά κάνουν κακό στη σιλουέτα σας. Από την άλλη, τα αμύγδαλα έχουν διπλάσιες πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, αλλά όχι υδατάνθρακες.

Λεμόνι αντί για ξύδι
Μπορεί το ξύδι να είναι αγαπημένο υλικό στο μαγείρεμα, αλλά δεν έχει θρεπτικά συστατικά. Η αντικατάσταση του με λεμόνι είναι μία πιο υγιεινή και γευστική επιλογή, πλούσια σε βιταμίνη C

Διαβάστε συνταγες για δίαιτα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ