Αποφυλακίστηκε η Σουδανή που καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί έγινε Χριστιανή -Οι πρώτες φωτογραφίες [εικόνες] - iefimerida.gr

Αποφυλακίστηκε η Σουδανή που καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί έγινε Χριστιανή -Οι πρώτες φωτογραφίες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελεύθερη αφέθηκε, ξανά χθες, η 27χρονη Σουδανή χριστιανή η οποία είχε καταδικαστεί σε θάνατο για άρνηση του Ισλάμ.

Την Τρίτη αποφυλακίστηκε, αλλά λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη ξανά με την κατηγορία «πλαστογράφησης ταξιδιωτικών εγγράφων». Η ίδια συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χαρτούμ μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ενώ ετοιμάζονταν να εγκαταλείψουν το Σουδάν.

Η Μεριάμ Ιμπραχίμ, διακρίνεται στην πρώτη της φωτογραφία μετά την απελευθέρωσή της να κρατά στην αγκαλιά της το μωρό που γέννησε στη φυλακή, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου που τη μεταφέρει προς την ελευθερία.

Αποφυλακίστηκε η Σουδανή που καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί έγινε Χριστιανή -Οι πρώτες φωτογραφίες [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στη συνέχεια, η 27χρονη γιατρός έφτασε σπίτι όπου την περίμεναν οι συγγενείς της. Οι οικογενειακές φωτογραφίες τους, οι πρώτες μετά την αποφυλάκισή της, κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Αποφυλακίστηκε η Σουδανή που καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί έγινε Χριστιανή -Οι πρώτες φωτογραφίες [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Αποφυλακίστηκε η Σουδανή που καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί έγινε Χριστιανή -Οι πρώτες φωτογραφίες [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Όπως δήλωσε στο Associated Press ο δικηγόρος της νεαρής γυναίκας, η πελάτισσά του αφέθηκε ελεύθερη μόνο μετά την άσκηση πιέσεων από ξένους διπλωμάτες.

Η νεαρή γυναίκα είχε καταδικαστεί τον Μάιο σε θάνατο διά 100 μαστιγωμάτων για αποστασία (δηλαδή την άρνηση της ισλαμικής πίστης), καθότι είχε παντρευτεί έναν χριστιανό άνδρα από το Νότιο Σουδάν. Σύμφωνα με την ισλαμική νομοθεσία, οι μουσουλμάνες γυναίκες απαγορεύεται να παντρεύονται αλλόθρησκους, θεωρείται αδίκημα που επισείει μέχρι και τη θανατική ποινή.

Η καταδίκη της όμως προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, με συνέπεια να αποσυρθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας τη Δευτέρα.

Για την ώρα, η 27χρονη ετοιμάζεται να πετάξει για το Νότιο Σουδάν με τα δυο της παιδιά και τον άνδρα της Ντάνιελ Γουάνι, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ