Eκλεισε η συμφωνία: Το 49% των μετοχών της Alitalia περνά στην Etihad - Αβέβαιο το μέλλον των εργαζομένων - iefimerida.gr

Eκλεισε η συμφωνία: Το 49% των μετοχών της Alitalia περνά στην Etihad - Αβέβαιο το μέλλον των εργαζομένων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αlitalia και Etihad Airways κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για την εξαγορά του 49% των μετοχών της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας από τον αραβικό κολοσσό με έδρα το Άμπου Ντάμπι.

«Τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της σύμβασης, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις προϋποθέσεις που έχουν συμφωνηθεί», τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν Alitalia και Etihad.

Πρόκειται για μια επένδυση που αναμένεται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη της αεροπορικής εταιρείας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε μια ξένη εταιρεία μέχρι σήμερα.

Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας Μαουρίτσιο Λούπι ανακοίνωσε: «Είναι ένας χρήσιμος γάμος, διότι είναι σαφές, πλέον, ότι πρόκειται για μια ισχυρή βιομηχανική επένδυση, με ουσιαστικές προοπτικές ανάπτυξης για τον αερομεταφορέα μας». Ενώ έναν μήνα νωρίτερα είχε αναφέρει ότι η Etihad εξέταζε να επενδύσει 560 εκατ. ευρώ και είχε δεσμευτεί να επενδύσει άλλα 690 εκατ. ευρώ στην αεροπορική μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια σε διάφορες μορφές.

Για την ολοκλήρωση της εξαγοράς θα πρέπει η συμφωνία να εγκριθεί από την ιταλική δημόσια αρχή κατά των τραστ, ενώ αναμένεται να ξεπερασθούν και οι εντάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχε κάνει σαφές ότι η αεροπορική εταιρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δεν μπορεί, βάσει τις κοινοτικής νομοθεσίας να αποκτήσει την πλειοψηφία του πακέτου μετοχών της Alitalia.

Παράλληλα, όμως, πρέπει ακόμη να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των 2.250 εργαζομένων της ιταλικής εταιρίας, σε σύνολο 11.000, τους οποίους η Etihad κρίνει υπεράριθμους.

Την Τετάρτη, το ιταλικό συνδικάτο Cgil ανήρτησε στο Διαδίκτυο βίντεο με τις φωτογραφίες εργαζομένων όταν ήταν σε παιδική ηλικία αναγράφοντας και τους μισθούς τους οι οποίοι συνήθως δεν ξεπερνούν τα χίλια ευρώ.

Οι μέχρι τώρα συναντήσεις της εργοδοσίας με την κυβέρνηση Ρέντσι και τα συνδικάτα δεν έχουν οδηγήσει σε κανένα αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ