Στουρνάρας: Στα 77 δισ. ευρώ ανέρχονται τα «κόκκινα» δάνεια στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Στα 77 δισ. ευρώ ανέρχονται τα «κόκκινα» δάνεια στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιάννης Στουρνάρας, με την ιδιότητα πλέον του διοικητή της Tράπεζας της Ελλάδος, μιλώντας στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, της Βουλής, υποστήριξε ότι τα «κόκκινα δάνεια» αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ανέρχονται στα 77 δισ. ευρώ.

Όπως είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, από αυτά 10 δισ. ευρώ είναι καταναλωτικά, 25 στεγαστικά και 42 επιχειρηματικά

Πάντως εντύπωση προκάλεσε η... χαλαρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτηση του πρώην υπουργού οικονομικών , με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να ρωτάει τον κ. Στουρνάρα: «Πώς βλέπετε το ρόλο σας στην τράπεζα; Ως το μακρύ χέρι του πρωθυπουργού;»

Η Ραχήλ Μακρή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ανέφερε πως είναι «ντροπή για το πολιτικό σύστημα να ανακυκλώνονται σε ανώτερες πολιτικές θέσεις τα πολιτικά παιδιά του Σημίτη».

«Οι ΑΝΕΛ δεν θα νομιμοποιήσουν την κατάσταση αυτή», κατέληξε η κ. Μακρή.

Απαντώντας στις επικρίσεις βουλευτών είπε πως θα είναι διοικητής υπεράνω επιδιώξεων και συμφερόντων.

Σημείωσε ακόμη πως οι τράπεζες έχουν ακόμη 600 εκατ. ευρώ ζημιές κι αυτό δεν επιτρέπει να πληρώσουν την απόδοση των προνομιούχων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ