Γιατί οι Βραζιλιάνοι θεωρούν γκαντέμη τον Μικ Τζάγκερ και τον καλούν να στηρίξει την Ολλανδία; - iefimerida.gr

Γιατί οι Βραζιλιάνοι θεωρούν γκαντέμη τον Μικ Τζάγκερ και τον καλούν να στηρίξει την Ολλανδία;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συννεφάκι κακοτυχίας θεωρούν οι οπαδοί της Βραζιλίας πως φέρνει μαζί του ο Μικ Τζάγκερ, ρίχνοντας σε εκείνον πρωτίστως την ευθύνη για τον αποκλεισμό της Ιταλίας από τον πρώτο κιόλας γύρο στο Μουντιάλ.

Σύμφωνα με τον βρετανικό «Guardian», οι Βραζιλιάνοι φίλαθλοι παρακολουθούν στενά την πορεία της κάθε ομάδας που στηρίζει ο 70χρονος τραγουδιστής των «Rolling Stones». Έτσι, έχουν καταλήξει στο... ασφαλές συμπέρασμα ότι ο Τζάγκερ είναι η προσωποποίηση της... γκαντεμιάς. Κατά αυτούς, η Ιταλία είναι το πρώτο θύμα του «pe frio», που στα ελληνικά σημαίνει αυτολεξεί «αυτός που έχει κρύα πόδια», και η έκφραση χρησιμοποιείται στα πορτογαλικά της Βραζιλίας για να δηλωθεί ο «κακότυχος».

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την ευχή προς τους «Ατζούρι» του Μικ Τζάγκερ κατά τη διάρκεια συναυλίας του στη Ρώμη, ο οποίος μπροστά σε 70.000 fans, προέβλεψε νίκη επί της Ουρουγουάης. Τελικά, οι Ιταλοί έχασαν με 1-0 από τους Λατινοαμερικανούς και αποκλείστηκαν από τους 16 του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Και αυτό δεν ήταν το πρώτο «χτύπημα» του τραγουδιστή. Με το «ραβδάκι της κακοτυχίας» άγγιξε και την Πορτογαλία, αλλά και την Αγγλία. Σε σόου του στη Λισαβόνα τον περασμένο Μάιο, προέβλεψε ότι η ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο θα κάνει περίπατο στους ομίλους και θα νικήσει όλες τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο. Τελικά, η Πορτογαλία είναι στο χείλος του αποκλεισμού, αφού δεν κατάφερε να νικήσει τα δύο πρώτα παιχνίδια.

Επιπλέον, στις 19 Ιουνίου, ο ροκ σταρ ξαναχτύπησε μέσω Twitter αυτή τη φορά. Η καμπάνα χτύπησε για την Αγγλία για την οποία ευχήθηκε λίγο πριν από τον αγώνα με την Ουρουγουάη: «Πάμε Αγγλία!Αυτό (σ.σ. το παιχνίδι) είναι για να το κερδίσεις». Η Αγγλία έχασε και αυτόν και τους επόμενους αγώνες και αποκλείστηκε.

Για αυτόν τον λόγο, δεν προκάλεσε και ιδιαίτερη εντύπωση το πανό ενός Βραζιλιάνου που καλεί τον Τζάγκερ να ευχηθεί καλή τύχη στην Ολλανδία, στο οποίο αναγραφόταν: «Μικ Τζάγγερ στρίψε προς Ολλανδία». Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι η Ολλανδία είναι ένα από τα φαβορί του Παγκόσμιου Κυπέλλου στη Βραζιλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ