Το Forbes προσπαθεί να λύσει άλλο ένα μυστήριο: Γιατί τα McDonald's πάτωσαν στην Ελλάδα και ποιος ο ρόλος των Goody's - iefimerida.gr

Το Forbes προσπαθεί να λύσει άλλο ένα μυστήριο: Γιατί τα McDonald's πάτωσαν στην Ελλάδα και ποιος ο ρόλος των Goody's

Το Forbes προσπαθεί να λύσει άλλο ένα μυστήριο: Γιατί τα McDonald 's πάτωσαν στη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε γενικές γραμμές τα McDonald's τα πηγαίνουν από πολύ καλά έως και περίφημα στις εκτός ΗΠΑ αγορές, ωστόσο, στην Ελλάδα έχουν υποστεί συντριπτική ήττα και το περιοδικό Forbes προσπαθεί να λύσει τον γρίφο του μυστηρίου.Μάλιστα είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που το Forbes ασχολείται με μια ακόμη «αμερικανική» ήττα μετά από εκείνη των Starbucks.

Ο λόγος δεν είναι άλλο από τον ανταγωνισμό των εγχώριων Goody's και ο αρθρογράφος, Πάνος Μουρδουκούτας, κάνει μια ξεχωριστή ανάλυση, καθώς και στις υπόλοιπες χώρες η αλυσίδα fast food συνάντησε ανταγωνισμό.

Στο κείμενό του ο αρθρογράφος σημειώνει ότι η Goody's μπορεί να βασίστηκε στο μοντέλο franchise των McDonald's αλλά έδωσε ένα πιο τοπικό μενού, προσφέροντας και μια σειρά από μεσογειακά προϊόντα, αντί να επιμένει μόνο στα burgers και τις τηγανητές πατάτες.

«Τα υπόλοιπα έχουν γραφτεί στην ιστορία. Η McDonald's κλείνει το ένα κατάστημα στην Ελλάδα μετά το άλλο, έχοντας μόλις δύο εστιατόρια στην Αθήνα» σημειώνεται.

Το Forbes, εξηγεί, ακόμη, ότι η όταν η McDonald's αποφάσισε να δώσει πιο μεσογειακό στιλ στα προϊόντα της, αντιγράφοντας, πλέον την Gooydy's, ήταν ήδη πολύ αργά καθώς και οι δύο εταιρείες αντιμετωπίζουν μια σειρά από νέα προβλήματα, όπως ο ανταγωνισμός από τους φούρνους, σε μία οικονομία που συρρικνώνεται.

«Παρόλα αυτά, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Το μοντέλο των McDonald's με το στάνταρ μενού, δεν δουλεύει σε χώρες που έχουν ισχυρή δική τους κουζίνα», καταλήγει το Forbes.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ mcdonald's Forbes fast food goody's μεσογειακή κουζίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ