Σκάνδαλο Μέρντοκ: Eνοχος για τις υποκλοπές ο πρώην διευθυντής της «News of the World» - iefimerida.gr

Σκάνδαλο Μέρντοκ: Eνοχος για τις υποκλοπές ο πρώην διευθυντής της «News of the World»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένοχος για το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών κρίθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας «News of the World» του ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοκ, Άντι Κόλσον. Αντιθέτως, αθώα ήταν η ετυμηγορία του βρετανικού δικαστηρίου για την προστατευόμενη του μεγιστάνα και ανώτατου στελέχους της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας των μίντια, Ρεμπέκα Μπρουκς.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά στις αποκαλύψεις για παράνομη δραστηριότητα στην «καρδιά» της εφημερίδας «News of the World», όπου αποκαλύφθηκε πως δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν τα κινητά τηλέφωνα διασημοτήτων, πολιτικών ή ακόμα και θυμάτων εγκλημάτων. To σκάνδαλο αποτέλεσε το πρώτο τεράστιο πλήγμα για την «αυτοκρατορία» του Μέρντοκ.

Ο Κόλσον διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας από το 2003 έως το 2007, προτού αναλάβει σύμβουλος επικοινωνίας του Ντέιβιντ Κάμερον -θέση που κατείχε από το 2007 μέχρι το 2011 και καταδικάσθηκε για τον σχεδιασμό χακαρίσματος κινητών τηλεφώνων.

Αντίθετα, η Μπρουκς απαλλάχθηκε της κατηγορίας για συνωμοσία με σκοπό την υποκλοπή ηχητικών μηνυμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ