Εικόνα ερήμωσης σε Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΕΜΠ: Αφαντοι οι διοικητικοί -Στον αέρα το εξάμηνο - iefimerida.gr

Εικόνα ερήμωσης σε Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΕΜΠ: Αφαντοι οι διοικητικοί -Στον αέρα το εξάμηνο

Εικόνα ερήμωσης σε Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΕΜΠ: Αφαντοι οι διοικητικοί -Στον αέρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εικόνα ερήμωσης έχουν από χθες και οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς οι διαθέσιμοι υπάλληλοι δεν προσήλθαν στις θέσεις τους, με αποτέλεσμα υπηρεσίες (π.χ. γραμματείες σχολών) να μείνουν χωρίς υπαλλήλους.

Την ίδια ώρα στο ΕΜΠ εκφράζονται φόβοι για σαμποτάζ στη διαδικασία των πρυτανικών εκλογών και γενίκευση της έντασης. Από τη μία πλευρά το Πανεπιστήμιο παραμένει κλειστό λόγω της κατάληψης από διοικητικούς υπαλλήλους και από την άλλη οι φοιτητές βρίσκονται στα κάγκελα καθώς στον αέρα βρίσκεται η ολοκλήρωση του θερινού εξαμήνου.

Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, συναντήθηκε με εκπροσώπους από το ΕΜΠ και δεσμεύθηκε να μελετήσει τις στρεβλώσεις που πιθανόν να παράξει η διαδικασία που ακολουθείται για την επανατοποθέτηση 600 διαθεσίμων σε 15 ΑΕΙ.

Κανένα περιθώριο απώλειας διδακτικού χρόνου

Οπως γράφει και η Καθημερινή που επικαλείται δηλώσεις μελών του Συμβουλίου (Σ.Ι.) του ΕΜΠ δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες απώλειες διδακτικού χρόνου, καθώς -προς αναπλήρωση των φθινοπωρινών απωλειών- οι εξετάσεις έχουν προγραμματισθεί έως τις αρχές Αυγούστου. Ετσι παραμένει άγνωστο πώς θα αναπληρωθούν τα μαθήματα και οι εξετάσεις.

Φοιτητές διέρρηξαν και κατέβαλαν το κυλικείο για να το αυτοδιαχειριστούν

Από την άλλη, αυξάνονται τα «όχι» πανεπιστημιακών σε αυθαίρετες ενέργειες φοιτητών. Χθες ο πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Ιωάννης Σταυρακάκης, κατήγγειλε τη διάρρηξη και κατάληψη του κυλικείου του Τμήματος από φοιτητές που δηλώνουν ότι ανήκουν στα ΕΑΑΚ. «Οι φοιτητές με ενημέρωσαν για την πρόθεσή τους να αυτοδιαχειριστούν το κυλικείο καθώς και να οργανώσουν γιορτή στο κυλικείο την Πέμπτη το βράδυ ζητώντας να μείνει ξεκλείδωτο μέρος του κτιρίου για να έχουν πρόσβαση στις τουαλέτες. Φυσικά και αρνήθηκα και τους ζήτησα να αποσυρθούν από τον παράνομα κατειλημμένο χώρο» ανέφερε ο κ. Σταυρακάκης στον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη, ζητώντας του να μεριμνήσει για την ασφάλεια του χώρου.

Στα κρυφά οι ακροάσεις των επτά υποψηφίων πρυτάνεων

Συγκεκριμένα, για την Πέμπτη έχουν προγραμματισθεί οι ακροάσεις των επτά υποψηφίων ενώπιον των 14 μελών του Σ.Ι. Το κλίμα καταδεικνύεται από το γεγονός ότι ο χώρος τέλεσης των ακροάσεων κρατείται κρυφός - πιθανότατα σε χώρο εκτός ΕΜΠώστε να αποτραπούν επεισόδια από φοιτητές που θα επιχειρήσουν να διακόψουν τη διαδικασία. «Θα έχει γνωστοποιηθεί μόνο στους υποψηφίους» ανέφερε στην «Κ» μέλος του Σ.Ι., υπονοώντας ότι με μία τέτοια τακτική είναι εύκολο να βρεθεί ο «ένοχος» μιας ενημέρωσης των αντιδρώντων φοιτητών. Ταυτόχρονα, δεν αποκλείεται σαμποτάζ και κατά την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις πρυτανικές εκλογές, όπως επιχειρήθηκε και κατά τις εκλογές για το Σ.Ι. του ΕΜΠ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ