Παρέμβαση για χρέη επιχειρήσεων προς τράπεζες -Ερχονται αλλαγές στο πτωχευτικό Δίκαιο - iefimerida.gr

Παρέμβαση για χρέη επιχειρήσεων προς τράπεζες -Ερχονται αλλαγές στο πτωχευτικό Δίκαιο

Παρέμβαση για χρέη επιχειρήσεων προς τράπεζες -Ερχονται αλλαγές στο πτωχευτικό Δ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλαγές στο πτωχευτικό Δίκαιο ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, που προσανατολίζεται σε παρεμβάσεις για τα χρέη των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες, όπως προανήγγειλε ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι οι κινήσεις αυτές κρίνονται απαραίτητες, προκειμένου να απεγκλωβιστούν και να αναπτυχθούν οι βιώσιμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. «Γνωρίζω πολύ καλά και δεν πρόκειται να κρύψω κάτω από το χαλί το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους, ατομικού και επιχειρηματικού», δήλωσε μιλώντας στην απονομή των Βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής. Παράλληλα, για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων «ήδη διαπραγματευόμαστε την ανάθεση της σχετικής ολοκληρωμένης μελέτης στην Παγκόσμια Τράπεζα», συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι ο μόνος δρόμος και ζήτησε σε αυτή την προσπάθεια να συνταχθεί και ο επιχειρηματικός κόσμος ενώ σχολίασε: «Στη μάχη για την απελευθέρωση της υγιούς επιχειρηματικότητας γνωρίζουμε ότι θα βρούμε απέναντι τις δυνάμεις του βαθέως κράτους, της ζωντανής έκφρασης των δεκαετιών ασφυκτικού εγκλεισμού της οικονομίας από την αγκύλωση του κρατισμού».

Σχετικά με το μέλλον των επιμελητηρίων, όπως είπε, το μεγάλο στοίχημα είναι να εκσυγχρονιστούν τα ίδια για να ανταποκριθούν καλύτερα στην ανάγκες που επιβάλλει η μεταστροφή της ελληνικής οικονομίας προς το μοντέλο που αυτά τα ιστορικά ευαγγελίζονται.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος τόνισε πως δεν είναι διατηρήσιμη μια δημοσιονομική πολιτική που στηρίζεται αποκλειστικά σε μέτρα λιτότητας και εξοντωτικής φορολόγησης. «Ενα πλεόνασμα που προέκυψε κατά 60% από την αύξηση της φορολογίας, δεν μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο. Χρειάζεται άμεσα ώθηση στην ανάπτυξη, με γενναίες πολιτικές για τη στήριξη των προσπαθειών του ιδιωτικού τομέα», συμπλήρωσε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ