Το αυτοκίνητο του μέλλοντος θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας -Θα το οδηγούμε με την σκέψη [εικόνες] - iefimerida.gr

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας -Θα το οδηγούμε με την σκέψη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας όμως τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα μπορούν να μετακινηθούν μόνο με τη δύναμη της σκέψης μας. Θα αποκωδικοποιούν τα εγκεφαλικά μας σήματα και έτσι ο εγκέφαλος θα δίνει τις εντολές να στρίψει το αυτοκίνητο για παράδειγμα αριστερά ή δεξιά.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του εργαστηρίου Freie του Πανεπιστημίου του Βερολίνου που ονομάζεται Brain Driver. Ο οδηγός θα είναι «καλωδιομένος» με 16 αισθητήρες και έτσι θα δίνει τις εντολές.

Σύμφωνα με το BBC, η επαναστατική αυτή τεχνολογία χρησιμοποιεί αισθητήρες ανάλογους με αυτούς που χρησιμοποιούν για τα εγκεφαλογραφήματα, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να μετρούν τα εγκεφαλικά κύματα.

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας -Θα το οδηγούμε με την σκέψη  [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το υπό δοκιμή αυτοκίνητο, μέχρι στιγμής μπορεί να εκτελεί μόνο τέσσερις βασικές κινήσεις, «αριστερά», «δεξιά», «επιτάχυνση» και «φρένο».

Δυστυχώς η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι πολύ δαπανηρή και γι' αυτό δεν μπορεί να καθοριστεί μια προσιτή τιμή πώλησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ