Κάιρο: Κάθειρξη επτά ετών στους δημοσιογράφους του «Al Jazeera» παρά τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας - iefimerida.gr

Κάιρο: Κάθειρξη επτά ετών στους δημοσιογράφους του «Al Jazeera» παρά τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε επτά χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου «Al Jazeera», Peter Greste, Mohamed Fahmy και Baher Mohamed, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για στήριξη των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Και οι τρεις δημοσιογράφοι αρνήθηκαν πως μετέδιδαν ειδήσεις ψευδείς υπέρ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, της οργάνωσης που έχει κριθεί παράνομη έπειτα από την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Ωστόσο, ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε να τους επιβληθεί ποινή από 15 μέχρι 25 έτη.

Η δίκη των συνολικά 20 ατόμων, μεταξύ των οποίων και εννέα δημοσιογράφοι του «Al Jazeera» προκάλεσε το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Επίσης, τρεις ακόμη δημοσιογράφοι που δεν παρέστησαν στη δίκη, καταδικάτηκαν ερήμην σε κάθειρξη 10 ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ