Αυτά είναι τα φαβορί για τη θέση Θεοχάρη -Το προφίλ των τριών υποψηφίων που έχουν ξεχωρίσει - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα φαβορί για τη θέση Θεοχάρη -Το προφίλ των τριών υποψηφίων που έχουν ξεχωρίσει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ο διάδοχος του Χάρη Θεοχάρη στη θέση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Η πενταμελής επιτροπή που έχει συσταθεί για την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων έχει στα χέρια της συνολικά 78 βιογραφικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, πέρασε το Σαββατοκύριακο στο υπουργείο εξετάζοντας υποψηφίους.

Τα τρία φαβορί

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός οικονομικών σε συνεργασία με την ειδική επιτροπή έχει ξεχωρίσει τρεις περιπτώσεις που φαίνεται να έχουν το προβάδισμα για την ανάληψη της συγκεκριμένης θέσης.

Το πρώτο όνομα είναι αυτό της Κατερίνας Σαββαΐδου, που είναι Tax Senior Manager στην PricewaterhouseCoopers. Είναι δικηγόρος Αθηνών, λέκτορας στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καθηγήτρια φορολογικού και δημοσιονομικού δικαίου στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Ο δεύτερος υποψήφιος, όπως γράφουν τα «Παραπολιτικά», είναι ο προϊστάμενος του τμήματος εσόδων, της διεύθυνσης προϋπολογισμού γενικής κυβέρνησης, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Στυλιανός Πέτσας. Ο κ. Πέτσας έχει εμπειρία στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και καλή γνώση του μηχανισμού εσόδων. Επίσης έχει διατελέσει μεταξύ άλλων, οικονομικός σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, αλλά και εκπρόσωπος της χώρας σε ειδικές επιτροπές της Κομισιόν.

Ένας ακόμα υποψήφιος που είναι ψηλά στη λίστα είναι ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Κοκκόρης. Ο κ. Κοκκόρης έχει εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα ως λογιστής - φοροτεχνικός και οικονομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και μέλος του ΣΟΛ και στο δημόσιο τομέα ως εφοριακός-ελεγκτής επιχειρήσεων και επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ