Ξύλο στα 15.000 πόδια: Το πιο επικίνδυνο σπορ στον κόσμο [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Ξύλο στα 15.000 πόδια: Το πιο επικίνδυνο σπορ στον κόσμο [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τη φύση του το sky diving θεωρείται από τα πλέον επικίνδυνα extreme sports. Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί, όμως, όταν συνδυάζει την αδρεναλίνη με το... ξύλο στα 15000 πόδια;

Η Huffington Post γράφει για το «Full-contact sky diving», δηλαδή αυτό που έχει επαφές ανάμεσα στους ατρόμητους των ουρανών. Περιλαμβάνει λαβές και χτυπήματα που παραπέμπουν σε πολεμικές τέχνες, τη στιγμή που τα σώματα είναι στο έλεος του ουρανού και από κάτω τους το πλήρες κενό τους περιμένει για να τους... καταπιεί!

«Δημιουργός» και εμπνευστής του είναι ο δάσκαλος Μεικτών Πολεμικών Τεχνών Urijah Faber, ο οποίος εκπαιδεύει με αυτό τον τρόπο τους «μαχητές» του και τους αθλητές που με δική τους ευθύνη εκφράζουν ενδιαφέρον για το ακραίο άθλημα.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι... μαχητές είναι να ξεκινήσουν τη μάχη από τα 15.000 πόδια κάνοντας ελεύθερη πτώση (τα αλεξίπτωτα ανοίγουν μόλις στα 4.000 πόδια) και σε όλη τη διάρκεια της πτώσης... πλακώνονται ανηλεώς. Σταματούν, δε, μόνο όταν τα πόδια τους ακουμπήσουν έδαφος.

Όπως είναι φυσικό το άθλημα είναι απαγορευμένο σε πολλές χώρες, αλλά αυτό δεν εμποδίζει κάποιους να δοκιμάσουν τις αντοχές και την... τρέλα τους!

Ξύλο στα 15.000 πόδια: Το πιο επικίνδυνο σπορ στον κόσμο [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ξύλο στα 15.000 πόδια: Το πιο επικίνδυνο σπορ στον κόσμο [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ξύλο στα 15.000 πόδια: Το πιο επικίνδυνο σπορ στον κόσμο [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ξύλο στα 15.000 πόδια: Το πιο επικίνδυνο σπορ στον κόσμο [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ