Αυτό είναι το σχέδιο 14 σημείων για την ειρήνη στην Ουκρανία που παρουσίασε ο πρόεδρος Ποροσένκο [εικόνα] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το σχέδιο 14 σημείων για την ειρήνη στην Ουκρανία που παρουσίασε ο πρόεδρος Ποροσένκο [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο παρουσίασε ένα ειρηνευτικό σχέδιο από 14 σημεία για τον τερματισμό της φιλορωσικής αυτονομιστικής εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Inter TV.

Το σχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον «αφοπλισμό» των ένοπλων ομάδων, «εγγυήσεις για τη δημιουργία ενός διαδρόμου για τους ρώσους και ουκρανούς μισθοφόρους που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα», «την αποκέντρωση της εξουσίας και την προστασία της ρωσικής γλώσσας μέσω τροποποίησης του Συντάγματος», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου.

Αυτό είναι το σχέδιο 14 σημείων για την ειρήνη στην Ουκρανία που παρουσίασε ο πρόεδρος Ποροσένκο [εικόνα] | iefimerida.gr 0

To έγγραφο που διέρρευσε με το υπό παρουσίαση σχέδιο το πρωί της Παρασκευής. Η φωτογραφία αναρτήθηκε από το Russia Market:

Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ποροσένκο

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο ότι τα ξημερώματα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για να μιλήσουν για το σχέδιο με στόχο να μπει τέλος στις αιματηρές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία.

«Ο Ποροσένκο ενημέρωσε τον αρχηγό του ρωσικού κράτους για τα κύρια σημεία του σχεδίου του για τη διευθέτηση της κατάστασης στη νοτιοανατολική Ουκρανία», πρόσθεσε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση που εξέδωσε στη διάρκεια της νύκτας. Οι δύο πρόεδροι είχαν αυτή την εβδομάδα δύο νυκτερινές τηλεφωνικές συνομιλίες αυτού του τύπου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε «μια σειρά σχολίων» για το σχέδιο επιμένοντας στην ανάγκη να "τερματισθεί αμέσως η στρατιωτική επιχείρηση" που έχει εξαπολύσει το Κίεβο εναντίον των φιλορωσικών αυτονομιστικών πολιτοφυλακών στην περιοχή του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Ο Πέτρο Ποροσένκο «ανέπτυξε τις θεμελιώδεις θέσεις του και ένα χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου στην ανατολική Ουκρανία», επιμένοντας στην ανάγκη να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατούνται από τους αυτονομιστές, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία. Ο Ποροσένκο είπε στον Πούτιν «πως υπολογίζει στην υποστήριξη του ειρηνευτικού σχεδίου» έπειτα από μια εκεχειρία, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του.

Οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία έχουν στοιχίσει από τον Απρίλιο τη ζωή σε τουλάχιστον 360 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ