Ξένοι επενδυτές «φλερτάρουν» με 150 εταιρείες στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Ξένοι επενδυτές «φλερτάρουν» με 150 εταιρείες στην Ελλάδα

Ξένοι επενδυτές «φλερτάρουν» με 150 εταιρείες στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πριν από περίπου ένα χρόνο δεν χτυπούσε το τηλέφωνο. Σήμερα αυτό έχει αλλάξει και πλέον ολοένα και περισσότεροι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες στην ελληνική αγορά». Με τη φράση αυτή ο εντεταλμένος σύμβουλος της PwC κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου περιέγραψε την αλλαγή στάσης των διεθνών κεφαλαίων έναντι της χώρας μας και το αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερα θετικό είναι το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα, κάτι που διακρίνουν οι ξένοι επενδυτές και πλέον έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε περίπου 100 με 150 εταιρείες. Στόχος τους οι στρατηγικές επενδύσεις. Σύμφωνα με το στελέχος της PwC, το ενδιαφέρον εντοπίζεται στις εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης με υγιείς ταμειακές ροές και θετικές προοπτικές, αλλά και σε εταιρείες που χρήζουν αναδιάρθρωσης χρέους.

Ηδη η αξία των εξαγορών και συγχωνεύσεων που ολοκληρώθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2014 ανήλθε σε περίπου 3,4 δισ. ευρώ, ποσό που υπερβαίνει την αξία όσων έγιναν στο σύνολο της περσινής χρονιάς. Ανάμεσα σε αυτές, ήταν η εξαγορά της Praktiker από την Fairfax Financial Holdings, η συμφωνία της Oaktree Capital με την Σάνη Α.Ε. για νέα αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων στην Ελλάδα, η εξαγορά της ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. από τη ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα Α.Ε., η απόκτηση του 100% της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.» από την Lamda Development (υπόκειται σε έγκριση), καθώς και η εξαγορά του 90% της Astir Palace Α.Ε. στη Βουλιαγμένη από την Jermyn Street Real Estate Fund IV.

Κινητικότητα παρατηρείται και στον τουρισμό, όπου περίπου 500 ξενοδοχειακές μονάδες χρειάζονται χρηματοδότηση, ενώ περιθώρια συναλλαγών υπάρχουν και στο χώρο της παραγωγής ενέργειας, των ενεργειακών διασυνδέσεων και των μεταφορών (αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητοδρόμους). Τέλος, στο στόχαστρο βρίσκεται και ο τομέας της ανάπτυξης νέων ξενοδοχειακών ακινήτων, καθώς επίσης και η πώληση μη τραπεζικών δραστηριοτήτων και μη εξυπηρετουμένων δανείων (NPLs).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ