BNP Paribas: Στηρίζει τα ελληνικά ομόλογα, θα έχουν υψηλές αποδόσεις - iefimerida.gr

BNP Paribas: Στηρίζει τα ελληνικά ομόλογα, θα έχουν υψηλές αποδόσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το θετικό πρόσημο που έδωσε στην Ελλάδα η Moody's και το έντονο ενδιαφέρον των ξένων funds να στηρίξουν τα ελληνικά ομόλογα, τώρα έρχεται και η γαλλική τράπεζα BNP Paribas να δώσει το «πράσινο» φως για την Ελλάδα.

Όπως σημειώνει και το NewMoney στην έκθεσή της η γαλλική τράπεζα σημειώνει τη θετική εισήγησή της για τις ευρωπαϊκές μετοχές, τα ομόλογα της Περιφέρειας αλλά τις τράπεζες της Ευρώπης.

Εξειδικεύοντας την αναλυσή της η BNP αναφέρει πως με δεδομένη τη βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και την υιοθέτηση του προγράμματος φθηνού δανεισμού από την ΕΚΤ (TLTROs) τα ομόλογα της Περιφέρειας και συγκεκριμένα αυτά της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας θα συνεχίσουν να έχουν υψηλές επιδόσεις με τα 10ετή spreads να υποχωρούν περαιτέρω έναντι του γερμανικού bund μέχρι και κατά 40 μονάδες βάσης.

Για το σύνολο του 2014 βλέπει την παγκόσμια οικονομία, να τρέχει με 3,2%, ενώ εκτιμά ότι οι ανεπτυγμένες αγορές θα επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς ανάπτυξης με το ΑΕΠ στο 2% από 1,35% το 2013. Ωστόσο για τις αναδυόμενες / αναπτυσσόμενες αγορές (συμπεριλαμβανομένης της Κίνας), το ΑΕΠ αναμένεται να εξασθενίσει στο 4,4% το 2014 από 4,6% το 2013.

Η βελτίωση της οικονομικής εμπιστοσύνης στην Περιφέρεια της Ευρωζώνης και οι βελτιωμένες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης
για το δεύτερο εξάμηνο, σε συνδυασμό με τα τελευταία μέτρα ρευστότητας και πιστωτικής επέκτασης από την ΕΚΤ θα ενισχύσουν περαιτέρω την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Επιπλέον, ενόψει των ευρωπαϊκών stress tests παρατηρείται μια επιθετική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στοιχείο πολύ θετικό μακροπρόθεσμα για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Ωστόσο η BNP Paribas εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να προχωρήσει και σε νέα μέτρα είτε στα τέλη του τρέχοντος έτους είτε στις αρχές του 2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤ Ευρωζώνη ελληνικά ομόλογα BNP Paribas
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ