Ενα smartphone βάζει... φωτιά στις αγορές -Ολα τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του νέου Fire Phone της Amazon [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Ενα smartphone βάζει... φωτιά στις αγορές -Ολα τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του νέου Fire Phone της Amazon [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από περίπου εφτά χρόνια, στις 29 Ιουνίου 2007, το κινητό που άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο της τηλεφωνίας μόλις κυκλοφορούσε στην αγορά. Ο λόγος για το iPhone, το προϊόν της αμερικανικής εταιρίας Apple, που έγινε πιο... πολυζήτητο από κάθε άλλο. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει ουσιαστική... απάντηση στην Apple η οποία δημιουργώντας μια σειρά από «έξυπνα κινητά» κατάφερε να εκτοξεύσει τόσο τη φήμη όσο και τα κέρδη της. Χθες το βράδυ όμως μια άλλη αμερικανική εταιρία, αντίστοιχα γνωστή αλλά και ανερχόμενη, παρουσίασε με τη σειρά της το πρώτο της smartphone.

Οπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, κατά την διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης, η μεγαλύτερη εταιρία παροχής υπηρεσιών και αγαθών μέσω του διαδικτύου πλέον κάνει το... επόμενο βήμα και εντάσσεται στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Το νέο προϊόν της Amazon ονομάζεται Fire Phone και έρχεται να βάλει... φωτιά στις πλέον ανταγωνιστικές εταιρίες όπως η Apple και η Samsung.

Η... τυφλή λατρεία για τα iPhone αλλά και ο τεράστιος αριθμών πωλήσεων της Samsung, η οποία έχει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία κινητών, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια επιτυχίας στους νεοεισερχόμενους στην κινητή τηλεφωνία. Ωστόσο, τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά του Fire Phone σε συνδυασμό με την αυξανόμενη δυναμική της Amazon, υπόσχονται αρκετά στους «φαν» των έξυπνων συσκευών.

Η φράση που «ξεχώρισε» από την ομιλία του διευθύνοντα σύμβουλου της εταιρίας έλεγε πως: «Oι πιο ισχυρές εφευρέσεις είναι εκείνες που δίνουν την δυνατότητα σε άλλους να απελευθερώσουν την δημιουργικότητά τους». Με αυτές τις λέξεις ο Τζεφ Μπέζος ήθελε ουσιαστικά να «φωτογραφίσει» τη νέα τεχνολογία που θα προσφέρει το Fire Phone στους χρήστες του. Διαφορετικό από κάθε προηγούμενο κινητό, το πρώτο smartphone της Amazon θα μπορεί να καταλαβαίνει τι θέλει αυτός που το κρατάει.

Η λεγόμενη Dynamic Perspective (Δυναμική Προοπτική) είναι η τεχνολογία που το καθιστά μοναδικό. Πρόκειται για ένα σύστημα τεσσάρων έξυπνων αισθητήρων που αναγνωρίζουν το τρόπο με τον οποίο κρατά κάποιος το Fire Phone και προσαρμόζει την εικόνα αλλά και τις λειτουργίες του ανάλογα με αυτό. Για παράδειγμα, αν κάποιος θέλει να διαβάσει ένα κείμενο από το κινητό του, δεν θα χρειαστεί να κάνει «scroll down» με το άλλο δάχτυλο. Αρκεί να κρατά το κινητό με ένα συγκεκριμένο τρόπο, έχοντας ελεύθερο το άλλο χέρι.

Παράλληλα, το νέο μοντέλο της Amazon έχει την δυνατότητα «αναγνώρισης» αντικειμένων, μουσικής και τηλεοπτικών προγραμμάτων. Η οθόνη του θα είναι η πρώτη με τη δυνατότητα τρισδιάστατης προβολής, κάτι που αναμένεται να δώσει μεγάλο προβάδισμα στο Fire Phone σε σχέση με τα υπόλοιπα κινητά, ενώ οι κάμερες του θα έχουν πολύ υψηλή ανάλυση.

Μεγάλο όπλο της αμερικανικής εταιρίας θα είναι η σχετικά φτηνή τιμή του νέου της προϊόντος. Οπως ανακοινώθηκε, το κόστος για το μοντέλο των 32GB θα είναι 199 δολάρια, ενώ το Fire Phone των 64GΒ θα ανεβαίνει κατά 100 δολάρια. Η Amazon στοχεύει στην πώληση μεγάλου αριθμού κινητών και για αυτό το λόγο κάνει τις τιμές τους πιο προσιτές στο ευρύ κοινό. Ο Γκέρι Πούρντι, αναλυτής κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Compass Intelligence εκτίμησε πως ο συνδυασμός της εξελιγμένης τεχνολογίας και της προσιτής τιμής θα κάνουν το νέο μοντέλο της Amazon να σαρώσει στις πωλήσεις.

Το κινητό αναμένεται να κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 25 Ιουλίου. Ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία από την οποία το Fire Phone θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη. Πιθανότατα αυτό θα γίνει μέσα στον επόμενο Σεπτέμβρη.

Δείτε εικόνες από το Fire Phone αλλά και ολόκληρη τη παρουσίαση του κινητού της Amazon:

Ενα smartphone βάζει... φωτιά στις αγορές -Ολα τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του νέου Fire Phone της Amazon [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ενα smartphone βάζει... φωτιά στις αγορές -Ολα τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του νέου Fire Phone της Amazon [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ενα smartphone βάζει... φωτιά στις αγορές -Ολα τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του νέου Fire Phone της Amazon [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ