Ομολογιούχοι διαλύουν ομιλία του Λουκά Παπαδήμου στο Μέγαρο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ομολογιούχοι διαλύουν ομιλία του Λουκά Παπαδήμου στο Μέγαρο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένταση προκλήθηκε κατά την διάρκεια ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου στο Μέγαρο Μουσικής, όταν ομολογιούχοι του ελληνικού Δημοσίου που ζημιώθηκαν από το «κούρεμα», διέκοψαν με διαμαρτυρίες την ημερίδα.Στη διάρκεια της ομιλίας του κ. Παπαδήμου στα πλαίσια ημερίδας υπό τον τίτλο: «Τραπεζική Ένωση, Νομισματική Πολιτική και Οικονομική Ανάπτυξη» η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου ΕΕ και σε συνεργασία με το Κέντρο Χρηματοοικονομικών Μελετών του Πανεπιστημίου Goethe της Φρανκφούρτης, μικρομολογιούχοι παρενέβησαν με φωνές και διαμαρτυρίες με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η όλη εκδήλωση.


Ο κ. Παπαδήμος απέφυγε να απαντήσει στις διαμαρτυρίες των μικροομολογιούχων, επικαλούμενος ότι το θέμα της ημερίδας είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η νομισματική πολιτική και κατά πόσον αυτή μπορεί να συμβάλει προκειμένου να αμβλυνθούν τα κοινωνικά προβλήματα που προκάλεσε η κρίση.
Τα πνεύματα ηρέμησαν και η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίκτορ Κονστάνσιο.

Την εκτίμηση ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε σημείο καμπής και ότι η επιδίωξη βιώσιμης ανάπτυξης θα αποτελέσει πρόκληση για τα κράτη μέλη της ΕΕ, εξέφρασε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά την ομιλία του στο συνέδριο που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Η τραπεζική ένωση, η νομισματική πολιτική και η οικονομική ανάπτυξη».

Ο κ. Παπαδήμος υποστήριξε

ότι η ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, η μείωση της ανεργίας, η εγκαθίδρυση μιας γνήσιας τραπεζικής ένωσης και η προώθηση της χρηματοοικονομικής ολοκλήρωσης αποτελούν μεγάλες προκλήσεις για τη ζώνη του ευρώ.

Παράλληλα, σημείωσε πως η επιδίωξη βιώσιμης ανάπτυξης στις χώρες-μέλη της ευρωζώνης, δεν είναι εύκολη υπόθεση και ότι η επίτευξή της απαιτεί συντονισμένες ενέργειες.

Τα κρίσιμα ζητήματα και οι προκλήσεις της πολιτικής που πηγάζουν από τη δημιουργία της ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης και την άσκηση νομισματικής πολιτικής στο νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί από την οικονομική κρίση μονοπωλούν το ενδιαφέρον των κορυφαίων πανεπιστημιακών και κεντρικών τραπεζιτών που συμμετέχουν στην ημερίδα που θα πραγματοποιείται σήμερα.

Την επιστημονική διοργάνωση έχει αναλάβει ο Λουκάς Παπαδήμος, ενώ συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Vítor Constâncio, ο Otmar Issing, ο Benjamin Friedman καθώς και οι Τάσος Γιαννίτσης, Γιάννης Στουρνάρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ